Recente :

Citeste stirile direct pe Facebook.

Asteapta ..5 Secunde Cancel

Ultimele din LIGA 1 :

Ultimele din TRANSFERURI :

CELE MAI CITITE ARTICOLE :

CFR Cluj ramane neinvinsa in turul de pregatire.

sâmbătă, iulie 06, 2013

Campioana Scotiei a fost invinsa de echipa feroviara intr-un amical din Austria. Fiind echipa romaneasca cu cele mai "serioase" amicale, CFR Cluj reuseste sa faca fata adversarelor sale, deloc neglijabile si sa ramana neinvinsa in acest tur de pregatire din Austria sub comanda lui Mircea Rednic.



Ardelenii au reusit sa invinga Celtic Glasgow cu scorul de 2 - 1, echipa care va juca in UEFA Champions League.

Inca din minutul 9 al partidei amicale, feroviarii au reusit sa deschida scorul prin Florin Costea, care înscrisese de doua ori si cu Burghausen. Putea fi 2-0 inaintea pauzei, insa portarul Forster a intervenit excelent la sutul lui Rui Pedro (37). Echipa din Cluj si-a marit avantajul, ducand scorul la 2 - 0 prin Kapetanos in minutul 65.

Scorul final a fost 2 - 1 după ce portarul Minca a ratat mingea la o centrare a scotienilor și Samaras a avut de indeplinit o simpla formalitate.

Acesta a fost cel de-al cincilea meci amical al echipei lui Mircea Rednic, după victoriile cu Burghausen, Volga si Maccabi Haifa si egalul cu Dinamo Tbilisi. Ultimul meci inainte de revenirea în tara va fi marti, 9 iulie, cu Viktoria Plzen.

Mircea Rednic a trimis in teren primul 11 alcatuit din :  Felgueiras - Velayos, Cadu, Piccolo, Edimar - Deac, Obiora, Djokovic, Florin Costea - Rui Pedro, Tade.

Cu schimbarile dupa pauza, echipa clujeana arata asa : Felgueiras - Velayos, Piccolo, Rada, Camora - Hora, Muniru, Djokovic, Florin Costea - Kapetanos, Batin. Pe parcurs au mai intrat Nicoara, Minca si Sepsi.

Sursa foto : sport.mesagerulneamt.ro 

Steaua incheie perioada de pregatire cu un egal.

Steaua a facut, in ultimul meci de pregatire din Anglia, o remiza cu Sheffield Wednesday , 1 - 1. Golul stelistilor a fost marcat  de Adi Popa in minutul 19 cu un cross din interiorul careului advers. Englezii au marcat prin Taylor, care a lovit cu capul, dupa o lovitura libera executata foarte bine, in minutul 69.



Echipa de start a Stelei: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Cr. Tănase - Nikolic
Rezerve: Niță - Râpă, D. Bratu, Gardoș, M. Costea, Prepeliță, Pârvulescu, Răduț, G. Iancu, Piovaccari

Un turneu de pregatire cu rezultate modeste pentru campioana Romaniei, care a invins doua echipe din ligile inferioare ale Angliei si Scotiei (4 - 1 cu Livingston, 2 - 0 cu Notts County), in care Reghecampf a incercat mai multe tactici si combinatii intre jucatori.

Marele absent pe teren a fost vedeta Chiriches, care nu a fost titular in nici una dintre cele trei meciuri amicale disputate de Steaua pe St George's Park.

In meciul cu  Sheffield Wednesday Piovaccari a fost modest trimitand un singur sut pe poarta adversarilor.

Campioana are mari probleme avand in vedere ca acest ultim meci a adus nu mai putin de 4 accidentari : Tatarusanu, Szukala, Adi Popa si Rapa.

Roș-albaștrii vor debuta în viitorul sezon miercurea viitoare, când este programată Supercupa cu Petrolul (20:45, pe Arena Națională).

Manchester United ramane in bussiness cu Barcelona. Ce transfer de marca au perfectat "diavolii"

Oficialii celor doua echipe au stat la masa negocierilor in repetate randuri in aceasta vara. Se pare ca ce isi doreste una , are cealalta si invers.

Barcelona a facut in trecutul recent o super oferta "diavolilor", stire pe care v-o ofeream intr-un articol zilele trecute. Ei bine, iata ca a venit momentul ca Manchester United sa vrea ceva din "curtea" catalunilor. Insa, comparativ cu Barca, care a ramas cu propunerea incerta, United a perfectat astazi un transfer destul de important, "furandu-i" echipei de pe Camp No, un mijlocas foarte valoros.



Este vorba despre Thiago Alcantara, jucator cu care United a semnat pe cinci sezoane. Acesta va juca in mijlocul terenului, chiar in spatele golghetarului Van Persie, englezii sperand ca noua achizitie sa fie omul de baza al paselor in careu.

Alcantara si-a negociat contractul la sange in aceasta vara cu Barcelona, astfel incat clauza de reziliere de 90 de milioane de euro, a scazut la "doar" 18. In felul acesta United a platit mult mai putin pentru mijlocasul spaniol, decat ar fi facut-o sezonul trecut.

Jakub Wilk, sub comanda lui Ilie Stan.

Jakub Wilk in varsta de 27 de ani evolueaza pe partea stanga a mijlocului dar poate fi folosit si in centru. Cotat undeva la 600.000 de euro, Wilk a semnat un contract pe doi ani cu moldovenii si va ajunge in curand in cantonamentul din Austria sub comanda lui Ilie Stan.



Nascut la Poznan in Polonia, Jakub a jucat pentru locala Lech timp de aproape 10 ani, are 3 selecti in echipa nationala dar serviciile sale nu au mai fost dorite de catre selectionerul Poloniei in trecutul recent.

Mijlocasul este al doilea polonez care ajunge la vasluieni, dupa Piotr Celeban, ultimul adaptandu-se foarte bine la conditiile din Romania, devenind unul dintre cei mai de marca jucatori straini ai Ligii 1.


Sursa : prosport / foto : bulgarska.pl

"Pifferaio" este stelist 100%. Fanii deja il adora!

Piovaccari a facut o serie de declaratii pentru site-ul oficial al clubul FC Steaua, la care a ajuns in aceasta vara, sub forma de imprumut pentru un sezon, de la Samdoria. Italianul spune ca a fost din prima de acord cu aceasta mutare datorita prezentei Stelei in UCL, dar si datorita fanilor "fierbinti" ai clubului.



"Cum am aflat de posibilitatea de a ajunge aici, l-am rugat pe impresarul meu sa intensifice negocierile si sa se puna de acord cu Steaua şi Sampdoria cat mai repede. Am spus da instantaneu. Abia aşteptam sa ma intorc din vacanta si sa vin alaturi de noii mei colegi, care erau deja în cantonament. Stiam ca este cea mai importanta echipa din Romania, fiindca a fost mereu prezenta în cupele europene si am vazut multe meciuri, mai ales în ultimii ani. Îmi vin în minte acum acel 3-3 cu Napoli, de la Bucuresti, în care Steaua a jucat foarte bine, dar si jocurile cu Ajax şi Chelsea, din sezonul trecut, în care baietii au avut evolutii excelente. De asemenea, am văzut ca Steaua are suporteri foarte "fierbinţi", care pun o presiune extraordinara pe adversari. Ce poate fi mai frumos decat să ai o asemenea atmosfera la meciuri?" spune Piovaccari.

Italianul contureaza o imagine in grupele Champions League alaturi de Steaua, dar si castigarea titlului cu numarul 25 : "Steaua este o echipa foarte buna, este campioana si are mari sanse sa joace în grupele UEFA Champions League. Sa ajungi în această competitie suprema este ceva extraordinar, reprezinta o lovitură de imagine pentru orice jucator. Ar fi prima data pentru mine si m-as bucura enorm. Am venit să joc cat pot de bine si cat mai devreme posibil, desi sunt constient ca am mult de recuperat la nivel de pregatire în comparatie cu colegii mei. Atat la nivel de echipa, cat si personal, sper să castigam SuperCupa, campionatul, Cupa Romaniei si sa jucam în grupele UEFA Champions League. Strict personal, sper sa rasplatesc încrederea acordată de catre conducere şi de antrenor. În plus, stiu ca am fost adus aici sa dau goluri si sa-l înlocuiesc, cat de bine voi putea, pe golgeterul Raul Rusescu. Acesta a făcut o impresie extraordinara la Steaua si stiu ca va fi dificil să-l ajung. Promit că voi încerca!"

"Voi da totul pentru a recupera zilele de pregatire pierdute si ma voi stradui sa dau cat mai multe goluri, pentru a-i face să exulte. M-as bucura sa înscriu încă de la debut si sa ma bucur alaturi de ei şi de colegi! Şi încă ceva: Uniti spre titlul 25 şi Champions League!" adauga Federico Piovaccari.

Atacantul in varsta de 28 de ani este de vineri jucator al clubului Steaua Bucuresti, si a facut deja patru antrenamente sub comanda lui Laurentiu Reghecampf. Jucatorul imprumutat de la Samdoria va purta in sezonul viitor tricoul cu numarul 25 pe tricou. Acesta este casatorit si are doi copii.

In cariera sa de fotbalist, Federico Piovaccari a mai evoluat pentru :  Pro Patria, Castellettese, Internazionale Milano, Vittoria, San Marino, Triestina, Treviso, Ravenna, Cittadella, Sampdoria, Genova, Brescia, Novara şi Grosseto.

Sursa : MediaFax
Sursa foto : Gsp.ro

Vardar Skopje, o echipa "altfel"

Ieri scriam despre cum vor ajunge cei de la Skopje pe meleaguri romanesti, astazi vom vorbi din nou de adversara Stelei in UCL.

Campioana Macedoniei da toate semnele ca este o echipa "altfel". Unul dintre oficialii clubului Vardar a facut de curand un anunt putin atipic pentru orice echipa care se gandeste la grupele UEFA Champions League.



"Nu vom mai juca meciuri amicale pana la partida cu Steaua pentru ca nu ne pot ajuta cu nimic si în plus exista si riscul unor accidentari" a declarat unul dintre "conducatorii" lui Vardar, pentru presa din Macedonia. Asadar, Vardar va efectua doar un stagiu de pregatire in Muntenegru, pentru ca antrenorul lor sa se poata decide in priviinta primului 11 care va fi trimis pe teren in partida Steaua de pe Arena Nationala, programata pe 16 Iulie.


Clubul de fotbal Vardar Skopje este fondat, ca si Steaua, în 1947. Este cel mai iubit club din Macedonia, are 8 titluri de campioana si 6 Cupe ale Macedoniei. Echipa macedoneana evolueaza pe Philip II Arena, stadion ce are o capacitate de 33.460 de locuri.

Sursa foto : b1.ro

Dinamo aduce intariri. Negoita a anuntat venirea a doi "studenti"

Cu Alexe pe picior de plecare, echipa din Stefan cel Mare face tot posibilul pentru a intari lotul inaintea inceperi noului sezon de Liga 1.

Imediat dupa partida cu Oldham, cel mai recent amical disputat de Dinamo in cantonamentul din Anglia, terminat la egalitate cu scorul de 2 - 2, finantatorul din "groapa" a anuntat inca doua nume care se vor alatura lotului "cainilor" antrenati de Gigi Multescu.

"Serban si Lazar vin în pregatiri, sunt jucători de mare calitate. Ei se vor alatura maine lotului pregatit de domnul Multescu. Sunt variante pentru posturile deficitare" a declarat Negoita pentru Look TV.

Este vorba despre Valentin Lazar si Iulian Serban, ambii fosti jucatori ai Sportului Studentesc. Jucatorii urmeaza sa ajunga la Dinamo in postura de liber de contract, urmand ca salariile lor sa fie modeste - 2,500 de euro pentru Lazar(23 de ani), care evolueaza pe postul de mijlocas dreapta si respectiv 1,000 de euro pentru Serban(17 ani) care este mijlocas central dar poate juca si ca fundas dreapta.


Fostul jucator al Sportului Studentesc -  Iulian Serban - a marcat trei goluri sezonul trecut, la numai 16 ani, si este considerat unul dintre fotbalistii de mare perspectiva ai campionatului intern.

Sursa foto : libertatea.ro

CFR Cluj ramane cea mai activa echipa din Romania pe piata transferurilor.

Bakary Sare este numele celui care paraseste echipa feroviara. Dupa cumpararea fundasului Ivo Pinto se pare ca, Dinamo Zagreb a stabilit o legatura stransa cu conducerea ceferistilor, acestia fiind la un pas de al achizitiona si pe Bakary Sare.



Ivorianul in varsta de 23 de ani trebuie sa mai treaca de vizita medicala ca dupa aia sa semneze contractul cu formatia din Zagreb pe trei sezoane. Suma de transfer este de 500.000 de euro, titreaza MediaFax care a preluat stirea din presa internationala, desi in presa de specialitate din Romania se vehicula ca ar fi fost vorba de 1.000.000 de euro.

Bakary Sare a mai evoluat pentru Anderlecht Bruxelles şi Rosenborg Trondheim.


Sursa foto : gsp.ro


U Cluj va juca in Liga 1 in acest sezon. TAS a dat castig de cauza contestatiei.

vineri, iulie 05, 2013

Oficialii Universitătii au fost înstiintati oficial de către TAS că au primit castig de cauza în dosarul prin care solicitau acordarea licentei pentru sezonul urmator, informeaza ziuadecluj.ro.

Elvetienii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, au dat castig de cauza contestatiei trimise de U Cluj in vederea obtinerii licentei de joc in Liga 1 pentru sezonul acesta.




"S-a dovedit că FRF trebuia să aiba putina rabdare cu noi. Toată situatia a fost din cauza judecătorului şi a situaţiei de incertitudine care troneaza între legea sportiva şi legea insolventei din Romania. S-a facut dreptate si asta ma bucura cel mai mult. Suntem pregatiti de Liga 1", a declarat Ganea pentru ProSport.

In acest moment, dupa decizia favorabila clujenilor, in Liga 1 sunt inscrise si au licenta de participare fix 17 echipe de fotbal. Maine se va lua decizia hotaratoare, in cadrul Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, care, va decide exact cate echipe vor fi in Liga 1 si care vor fi acelea.

Rezultatele primei runde UEFA Europa League de Joi 04.07.2013

Joi, 4 iulie, s-au disputat meciurile din cadrul primului tur al UEFA Europa League. 

Pe 2 iulie s-au jucat primele meciuri din această fază a competiției. FK Karabakh s-a impus pe terenul lui Metalurg Skopje, scor 1-0, în vreme ce Bala Town a castigat acasa cu Levadia Tallinn, scor 1-0.
Galezii ar putea da piept în turul doi cu Pandurii Târgu Jiu.

Gefle, din Suedia, s-a impus lejer la Narva Trans, din Estonia (3-0), iar Khazar Lankaran a remizat în Malta, 1-1 cu Sliema Wandarers. Miercuri, Linfield s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Fuglafjordur si are aproape asigurata calificarea pe mai departe.

 





Petrolul Ploiesti  și Pandurii Tg. Jiu vor intra în competitie din turul II preliminar.

Cat de MULT il vrea Bayern pe Robert Lewandowski!

Bayern Munchen e decisa să transfere cel mai bun atacant al vice-campioanei Dortmund, chiar si daca acest lucru e posibil doar peste un an.

Robert Lewandowski mai are contract cu Borussia pana în 2014 și gruparea din Dortmund l-a anuntat ca nu-l va vinde în această vara la Bayern, chiar daca bavarezii era dispusi să ofere o suma importantă pentru el.



 Cum clubul nu e de acord cu transferul, iar jucătorul nu vrea sa-si prelungeasca întelegerea scadenta vara viitoare, pe fir au intrat formatii din albion care-l doresc pe jucatorul din Polonia. Numai că Bayern îl vrea cu tot dinadinsul si le-a comunicat impresarilor acestuia că e dispusa să aștepte un an, pentru a-l lua gratis vara viitoare. Astfel, campioana din Bundesliga i-a oferit deja prin intermediari un contract consistent, inclusiv un bonus special pentru a refuza acum orice oferta!

Lewandowski poate semna cu Bayern în ianuarie anul viitor, cu 6 luni înainte de expirarea contractului cu Dortmund, dar va juca pentru bavarezi abia din sezonul viitor, dacă accepta solutia propusa de bavarezi.


Sursa foto : guardian.co.uk 
Sursa : digisport.ro

Negredo pe picior de plecare, insa titularizarea lui Rusescu ramane incerta.

Negredo este unul dintre cei mai curatati atacanti din Primera in aceasta vara. Ofertele nu sunt putine, iar dorinta jucatorului este clara : vrea sa parareasca echipa andaluza. Destinatia exacta nu se cunoaste inca, dar presa din peninsula da ca sigura plecarea madrileanului.



Un transfer, titrat ca sigur a fost mutarea lui Negredo la Atletico Madrid, formatie care il doreste de ceva timp pe atacant, avand ca un plus faptul ca odata cu semnarea cu formatia din madrilena, Alvaro s-ar intoarce acasa.

Marca insa publica azi, ca interesul pentru jucatorul de 27 de ani,  s-a largit. Acum si vice-campioana Angliei il curteaza, oferta fiind una foarte avantajoasa pentru el salariul pe care il promite Manchester City, fiind dublu fata de cel oferit pe Vicente Calderon.

"Cetatenii" sunt pregatiti sa ofere nu mai putin de 27 de milioane de euro in schimbul jucatorului desemnat cel mai bun marcator din Primera Division, de origine spaniola. Aceasta este cea mai generoasa oferta pentru Alvaro Negredo de pana acum, titreaza presa iberica.

Raul Rusescu, golghetarul campionatului roman, este amenintat de o concurenta puternica, deoarece FC Sevilla se intereseaza sa il achizitioneze pe Carlos Bacca (foto).
Un jucator columbian care evolueaza in campionatul Belgiei pentru Club Brugge. Acesta a marcat sezonul trecut 24 de goluri in 34 de meciuri in Jupiler PRO League, si a primit trofeul de cel mai bun jucator din campionat.

Sevilla este pregatita sa ofere 6 milioane de euro pentru atacantul columbian, formatiei belgiene, aceasta oferta fiind doar cu 2 milioane de euro sub clauza de reziliere a lui Bacca. Acesta din urma mai are contract cu echipa din Brugge pana in 2016.

Sursa foto : telediario.mx

Adversara Stelei din turul a II-lea UCL este "ciuca batailor".

Vardar Skopje echipa pe care Steaua o va intalni pe 16 iulie in turul al II-lea preliminar din UCL, traverseaza o perioada foarte dificila a existentei sale.

foto : romaniasoccer

Dupa ce capitanul echipei, Miroslav Vajs (34 de ani) a fost suspendat pentru 2 ani de zile din toate competitiile sportive oficiale datorita faptului ca a fost gasit pozitiv la testul anti-dopping, echipa din Skopje are acum noi probleme de ordin financiar. Bugetul limitat al macedonenilor le incurca planurile.

Vardar va veni in Bucuresti cu autocarul!

Conducerea echipei a hotarat ca deplasarea din Macedonia in Romania sa se faca cu un autocar, desi distanta este de aproximativ 700 de km, ceea ce inseamna un drum de cel putin 9 ore!

Vardar și-a programat sosirea în capitala Romaniei cu doar o zi înaintea meciului cu Steaua, programat marti, 16 iulie, de la ora 20:45, pe Arena Naționala.

Maimutareala lui Bale aduce milioane.

 

Bale a dat foarte multe goluri sezonul trecut in Premier League, iar asta l-a facut sa fie unul dintre cele mai vehiculate nume din presa sportiva mondiala in perioada de mercato. 

Cluburi super bogate ca Real Madrid, PSG sau Manchester United s-au batut pe el si inca se bat, insa cei de pe White Heart Lane nu vor sa renunte in ruptul capului la galez. Acesta se pare ca va mai ramane cel putin un senzon la Spurs. 

Insa si asa, "aripa" lui Tottenham produce bani din idei nebune. Modalitatea prin care acesta sarbatoreste dupa ce inscrie, ii poate aduce milioane de euro! 

Aparent avand un simt al bussiness-ului dezvoltat, Bale si-a inregistrat la Biroul de Proprietate Intelectuala din Marea Britanie gestul. Acesta a capatat numele de "Eleven of Hearts" si de sezonul viitor va fi imprimat pe o gramada de produse comerciale precum sepci, tricouri, cani etc. 


Gareth Bale a cerut pe 26 martie inscrierea acestui semn in Marea Britanie, iar de curand a si primit aprobarea. Acest stil de a celebra reusitele ar putea să-i aducă, în curand, circa 11,7 milioane de euro pe an, scrie presa britanica.

Bale are venituri din drepturile de imagine foarte mici comparativ cu alţi fotbalisti. Jucătorul lui Tottenham caştiga 2,3 milioane de euro din contractul cu Adidas şi de curând a semnat un nou contract cu firma BT Sports.

Sursa foto : Footy-boots.com / mirror.co.uk

Cainele Alexe pe cale sa devina leu.

Atacantul dinamovist Marius Alexe este unul dintre cei mai curtati jucatori romani in aceasta vara. Gigi Multescu a anuntat ca sunt multe echipe care il vor pe atacant, echipe din Anglia, Rusia,Spania sau Portugalia.

Sporting Lisabona se pare ca va fi destinatia jucatorului de 23 de ani. Oferta fiind una concreta, si pe placul conducerii din "groapa". Negoita declarand ca Alexe are cele mai mari sanse sa paraseasca echipa in aceasta vara. 2.500.000 de euro sunt pregatiti sa plateasca lusitanii pentru "cainele" Alexe.


Dupa ce l-au vandut pe Ricky van Wolfswinkel la Norwich contra sumei de 10 milioane de euro, se pare ca echipa de pe Jose Alvalade doreste sa cheltuiasca o parte din acesti bani pentru achizitionarea dinamovistului, informeaza gazeta sporturilor.

Mutarea ar putea avea loc in acest weekend, urmand ca la inceput de saptamana, Marius Alexe sa fie prezentat oficial ca jucator al clubului portughez.





Cristi Chivu dorit inca in Europa. Unde ar putea juca internationalul roman inainte sa ajunga la FRF.

Inscaunarea lui Mazzari la Internationale Milano ii scade sansele foarte mult lui Cristi Chivu de a-si duce la bun sfarsit contractul cu milanezii. Romanul mai are un an de contract, dar noul antrenor se pare ca nu mai doreste serviciile fundasului. Acesta propunandu-i sa isi rezilieze contractul cu clubul pe cale amiabila.


Aflat pe punctul de a pleca de la Inter Milano, Chivu primeste deja oferte din Europa. Printre pretendentele sale se afla si o echipa din Grecia, mai exact Panathinaikos, care cauta cu disperare un fundas dreapta de valoare.

"Ar face salturi mortale să-l aduca pe fundaşul roman la Atena. Dar pentru asta trebuie să facă o mare exceptie, depasind pragul salarial impus de patronul clubului elen, Alafouzos, de maximum 400.000 de euro anual". anunta ieri agentia onsports.gr.

In 2014 Cristi Chivu va ajunge la FRF intr-un scaun de conducere, sub comanda lui Gica Popescu. Acesta din urma anuntand zilele trecute ca fundasul lui Inter face parte din proiectul sau pentru FRF.

Cel mai incert start de campionat. Inca o echipa in minus ?!

George Scripariu. Foto : gsp.ro
Nou promovata Corona Brasov este in plin scandal mediatic. Dupa ce GSP anunta scandalurile legate de anumite transferuri pe filiera Otelul Larissa - Corona acum cateva zile, iata acum un nou stadiu : Martac si Stefan au fost deja audiati la Sectia de Politie 1 din Brasov in cursul zilei de ieri.

Din cauza mediatizarii scandalului primarul orasului Brasov, George Scripcariu (foto) s-a aprins destul de rau si se pare ca ar fi dispus chiar sa desfiinteze echipa nou promovata in Liga 1.


Clubul susţinut de Primarie are emotii din cauza fotbalistilor Madalin Martac şi Adrian Stefan, adusi de la Oţelul Larissa. Preşedintele echipei din urmă, Adrian Teodorescu, susţine că n-a primit cei 80.000 de euro pentru cei doi, iar Liviu Lupu, conducătorul Coronei şi "vice" PSD Braşov a făcut presiuni pentru ca problema să fie musamalizata la FRF.

In plin scandal o alta echipa a intervenit spunand ca l-ar dori pe fundasul Martac. Este vorba da Dinamo Bucuresti, care si-l doreste cat mai repede in linia de fund. "Constantin Anghelache a intervenit pentru ca solutionarea cazului să nu fie taraganata, iar fundasul să ajungă cît mai repede în curtea «cîinilor»", adaugă sursele din groapa.



VIDEO. Succesul Astrei in Europa League. Rezumatul complet al meciului cu NK Domzale si golul lui Budescu.

 

Dupa cum spuneam Astra a avut un meci bun, pe care l-a castigat insa fara prea mult spectacol. Dar avand in vedere ca este vorba de o deplasare, si avand in vedere ca giurgiuvenii nu au experiente in cupele europene acest sec 0 - 1 este un scor mai mult decat in regula. 


Lipsa golgheterului Astrei, Fatai, s-a simtit din plin, iar Ivanovski a aratat de ce nu este el cel care aduce cele mai multe goluri echipei din Giurgiu. Ratarile penibile din minutele 34 si 42 ale acestuia se pot urmari in VIDEO in josul pagini.

Repriza secunda a fost ceva mai animata, iar jocul a prins mai multa viteza. In minutele 57 si 59 au venit si primele suturi pe spatiul portii ale astraliilor.

 


Urmeaza Omonia, Astra mai are de disputat partida retur cu Domzale, pe 11 iulie, confruntare ce va avea loc pe Arena Nationala, apoi giurgiuvenii, în cazul în care nu vor rata calificarea, vor intalni Omonia Nicosia, formatie ce a terminat pe locul 4 în Cipru. Meciurile cu cipriotii se vor juca pe 18 şi 25 iulie, partida tur urmand să se dispute la Nicosia şi returul la Bucuresti.



Sursa foto : gsp.ro

300 de milioane de € pentru un Anfield Road mai modern.

Chiar si in Premier League exista criza economica. Unul dintre cele mai titrate si puternice cluburi din toate timpurile, LIVERPOOL, a amanat proiectul mai vechi ce prevedea inchiderea stadionului pe care a facut istorie si construirea unuia nou si mult mai modern.

De la amanare pana la executare a fost cale destul de scurta, iar directorul general de la Liverpool, Ian Ayre, a declarat de curand ca se vor face investitii majore in modernizarea Anfield Road si a imprejurimilor acestuia. Investitii in valoare de 260 de milioane de lire sterline, echivalentul a 305 milioane de euro.

Foto : Uefa.com
Clubul de fotbal, primaria orasului Liverpool si o agentie imobiliara au pus la punct un plan care va duce la modernizarea a 550 de case, si la demolarea altor 300, aflate in preajma stadionului. Obiectivul final este acela de a aduce Anfield Road la un nivel de cinci stele.

Stadionul "cormoranilor" are in prezent o capacitate de 45.000 de locuri, iar dupa modernizare se vizeaza creerea a inca 15.000. Cu un total de 60.000 de locuri si cu restul infrastructurii modernizata, Anfield Road va fi un punct de atractie si mai mare pentru iubitorii fotbalului si nu numai.


Inspiratie sau noroc ? Piovaccari si-a ales numarul cu care va evolua in sezonul urmator la Steaua.

 

Cea mai noua achizitie a Stelei a facut in cursul zilei de azi primul sau antrenament sub comanda lui Laurentiu Reghecampf. 

Piovaccari si-a ales si numarul pe care il va purta in tricoul Stelei in sezonul viitor din Liga 1, si nu numai. In varsta de 28 de ani, atacantul Samdoriei care a fost adus ca si un inlocuitor al lui Raul Rusescu, a ales printr-o coincindenta, sa poarte numarul 25. 

Steaua a cucerit al 24-lea titlu in Liga 1 sezonul trecut, iar golgheterul Romaniei, si al Stelei - Raul Rusescu, purta numarul 24 pe tricou. Acum ramane sa vedem daca Piovaccari a fost inspirat si daca evolutiile sale vor aduce in Ghencea si cel de-al 25-lea titlu de campioana a Romaniei.

Astra Giurgiu incepe cu dreptul in EUROPA LEAGUE

joi, iulie 04, 2013

Cu dreptul lui Budescu mai exact, care a inscris un gol de toata frumusetea in minutul 84, dupa doua reprize cu posesie zdrobitoare in favoarea giurgiuvenilor.

Astra Giurgiu a fost echipa net superioara pe teren, a dominat mai mult, a avut posesie de aproape 70% si a avut mai multe ocazii la poarta slovenilor de la Domzale.
Inspiratia portalui sloven si anticipatia acestuia au fost scutul pazitor al celor de la Domzale. Dar acest meci a fost unul corect si, pana la final Astra a reusit sa inscrie si sa castige, pe merit.



Debutul in UEFA Europa League pentru ocupanta locului 4 in Liga 1 a fost unul de bun augur. Inscriind in deplasare si vazandu-se net superiori pe teren, mansa a doua de la Bucuresti sigur va fi mai spectaculoasa si una cu mai multe goluri pentru noi.


Elevii lui Daniel Isaila si-au trecut în cont și doua bare, la suturile lui Junior Morais (66) și Takayuki Seto (88).


Returul se joaca peste o saptamana, la Bucuresti, pe Arena Nationala. Astra - Domzale e programat joi, 11 iulie, de la ora 21:00.

Programul Meciurilor din preliminariile Europa League.

Romania are o singura reprezentanta in primul tur preliminar al Europa League care se desfasoara azi. Astra Giurgiu va da piept cu mai modestii sloveni de la Domzale. Astra pleaca cu prima sansa in meciul de azi, care este in Slovacia de la 21:45.

Meciul va putea fi urmarit LIVE TEXT pe DIGISPORT.

Mansa a doua a meciurilor ce se disputa azi va avea loc pe 11 Iulie.



Iata programul de azi al meciurilor pentru calificarea Europa League : 

Víkingur – FC Inter Turku
VMFD Zalgiris – Saint Patrick’s Athletic FC
AUK Broughton FC – FK Ventspils
JK Trans Narva – Gefle IF
KR Reykjavík – Glentoran FC
FC Chikhura Sachkhere – FC Vaduz
FC Milsami Orhei – F91 Dudelange
FK Metalurg Skopje – Qarabag FK
FK Mladost Podgorica – Videoton FC
FC Flora Tallinn – FK Kukesi
FK Teteks – FC Pyunik
KS Teuta – FC Dacia Chisinau
AC Libertas – FK Sarajevo
Sliema Wanderers FC – FC Khazar Lankaran
PFC Levski Sofia – FC Irtysh Pavlodar
Hibernians FC – FK Vojvodina
UE Santa Coloma – HSK Zrinjski Mostar
NK Domzale – ASTRA GIURGIU
FK Rudar Pljevlja – FC Mika
FC Santa Coloma – Breidablik
Drogheda United FC – Malo FF
IFK Mariehamn – FC Inter Baku
IF Fuglafjordur – Linfield FC
Prestatyn Town FC – SK Liepajas Metalurgs
NK Celje – Tromsø IL
FC Tiraspol – Skonto FC
Crusaders FC – Rosenborg BK
IBV – HB Torshavn
AS Jeunesse Esch – TPS Turku
Bala Town FC – FC Levadia Tallinn
FK Kruoja – FC Dinamo Minsk
SP La Fiorita – Valletta FC
KF Laci – FC Differdange 03
FC Gandzasar Kapan – FC Aktobe
FK Celik Niksic – Budapest Honved FC
FC Torpedo Kutaisi – MSK Zilina
FK Turnovo – FK Suduva

Invierea lui Mitea. Concordia Chiajna este echipa pentru care va evolua.

A facut istorie la Ajax Amsterdam, a jucat si pentru Dinamo Bucuresti, iar cand toata lumea credea ca Mitea nu mai exista ca jucator nici in Romania, nici peste hotare, Ionut Chirila arunca bomba in presa.

"A ajuns la capăt de linie și mai are un singur tren. Și trenul acela sunt eu, iar el știe bine chestia asta. E o vorbă, acum ori niciodată, dar eu cred că îl pot face din nou să joace fotbal", a spus Ionuț Chirilă.


Petrolul a fost ultima echipa la care a activat Nicolae Mitea ca jucator de fotbal, dar a fost pus pe liber din 2011. De atunci fotbalistul a stat pe bara, pana acum cand a venit "ultimul tren". 

La 18 ani, Mitea lua campionatul cu Ajax şi marca în UEFA Champions League pentru "lancieri". Accidentările repetate şi viaţa extrasportivă, însă, l-au ţinut mai mulţi ani în afara terenului. Cu toate acestea si cu toate ca Mitea are in spate un an si jumatate de pauza din viata sportiva, Ionut Chirila il vrea sub contract cu Chiajna.

"Mitea e un talent imens al fotbalului românesc și cred că, la 28 de ani și la ceea ce se joacă în România, mai poate spune multe în 2-3 ani de zile", a mai spus Chirilă.



Oferta BOMBA! Rooney = Villa + 25.000.000 de euro.

Dupa ce a dat unul dintre cele mai mari "tunuri" pe piata transferurilor in aceasta vara, cumparandu-l pe Neymar de la Santos contra sumei de 54 de milioane de euro, Barcelona vine in intampinarea lui Wayne Rooney, care a declarat in repetate randuri ca vrea sa paraseasca echipa "diavolilor", cu o oferta care, este greu de refuzat chiar si pentru Manchester United.

Campioana Spaniei ofera 25.000.000 de euro plus un veritabil marcator care a facut istorie in tricoul Barcei - David Villa.

Chiar daca a ajuns la veritabila varsta de 31 de ani, Villa este in continuare unul dintre cei mai prolifici marcatori ai lumii. Accidentarea din 2011 se pare ca l-a afectat mai mult decat se credea atunci, dar, Villa ramane un jucator pe care se poate baza orice echipa din lume.

Rooney este foarte hotarat sa plece de la Manchester United, dupa instaurarea in scaunul de manager al clubului al lui David Moyes, fostul sau antrenor de la Everton. Antrenor cu care Rooney se pare, nu se intelege mai deloc.



Sursa : Sport.es / Prosport.

Primele POZE cu Federico Piovaccari in tricoul Stelei

ProSport a publicat in exclusivitate primele poze cu Piovaccari imbracand tricoul Stelei. 

 


Italianul de 28 de ani care este cea mai proaspata achizitiei a Stelei s-a prezentat marti seara in cantonamentul echipei Steaua din Anglia, la St. George's Park, locatia unde se mai antreneaza si selectionata albionului.

Piovaccari a fost surprins de fotoreporteri ProSport intr-o pauza de antrenament vorbind la telefonul mobil.

Federico Piovaccari a fost împrumutat de Steaua de la Samdoria pentru un sezon, contra sumei de 210.000 de euro.

Cristian Bud la Debrecen. Visul Champions League mai aproape pentru atacantul care si-a reziliat contractul cu CFR Cluj.

Foto : www.dvsc.hu
Fosta campioana a Ungariei, Drebecen l-a prezentat astazi pe atatcantul roman Cristian Bud. Bud are vise mari si spera sa le poata indeplini alaturi de echipa maghiara. Atacantul isi doreste foarte mult sa joace in Champions League, dorinta care nu i-a fost indeplinita la CFR Cluj, dar Bud spera cu tarie ca noua mutare ii va oferi avantaje noi.

Drebecen a fost ultima data prezenta in cea mai prestigioasa competitie intre cluburi din Europa sezonul trecut, dar  in anul 2009 a ajuns tocmai pana in  grupele Champions League. Cristi Bud nu a jucat niciodată în cupele europene, marele sau regret fiind că Andrea Mandorlini, fostul antrenor al CFR-ului nu l-a inclus pe lista de Champions League, din 2010, desi Bud fusese golgheterul din retur al echipei. (?!)


"Este una dintre cele mai bune echipe din Ungaria. Are participări constante în cupele europene şi n-am stat mult pe ganduri. Ma bucur că am ajuns într-un campionat din străinatate. Vreau sa înscriu multe goluri", a spus atacantul roman, dupa prezentarea oficiala.

Piovaccari costa 500.000 de euro, daca va marca in Liga 1.

Cel mai vehiculat nume din presa sportiva din Romania, Piovaccari a ajuns ieri seara, in sfarsit in cantonamentul Stelei din Anglia. Acesta nu s-a antrenat alaturi de lotul lui Reghecampf, dar a facut cunostiinta cu baietii la masa de pranz.

Salariul lui Piovaccari este in momentul acesta de 700.000 de euro, insa este suportat in mare parte echipa la cu care are contract acum - Samdoria. Piovaccari a venit imprumut la Steaua pentru un sezon, iar echipa din Ghencea ii va plati doar 210.000 de euro din salariul anual, cu posibilitatea de cumparare definitiva daca va confirma si daca se va adapta bine la campionatul romanesc de fotbal.


"Piovaccari va veni împrumut şi vom avea drept de cumpărare definitivă. Suntem în contact cu agentul său care şi-a dat deja acordul pentru încheierea înţelegerii", a spus MM Stoica în cursul zilei de marţi.



Din salariul lui Piovaccari, Steaua îşi poate plăti tot vestiarul timp de două luni. In cursul zilei de azi italianul va efectua pentru prima data antrenamentele sub comanda antrenorului roman. "A fost obosit de pe drum şi am preferat să-l menajăm", au declarat şi surse roş-albastre.

Cristian Sapunaru dorit cu ardoare in Seria A. Genoa il curteaza cu declaratii de dragoste.

Enrico Preziosi, presedintele lui Genoa a declarat joi ca si l-ar dori foarte mult pe internatonalul roman Cristi Sapunaru, caracterizandu-l drept un jucator cu caracter, informează calciomercato.com.


"Sper ca Sapunaru să vină: e un jucător de caracter şi avem nevoie de asta", a spus Preziosi.

Tot Preziosi a anuntat ca gruparea a carei presedinte este, s-a inteles deja cu mijlocasul Francesco Lodi de la Catania.

Presa italiană a scris, miercuri, că Sapunaru, al cărui contract cu Zaragoza s-a încheiat la sfarsitul sezonului, este dorit de Genoa. "Genoa vrea să-i «sufle» un jucător echipei Hellas Verona şi să-l ia pe Cristian Sapunaru, jucător liber de contract", a notat calciomercato.it.

Sapunaru a semnat in 2012 un contract cu echipa spaniola Real Zaragoza, care a avut in cel mai recent sezon un parcurs dezastruos, retrogradand in al doilea esalon spaniol. Fundasul roman, de 29 de ani,  a mai jucat de-a lungul carierei sale la echipe precum FC National, Rapid Bucuresti, FC Porto sau Callatis Mangalia.

Sursa : MediaFax

SOC! Constructie de 200 de milioane de euro aflata in "paragina".

Foto : Octav Ganea - Mediafax.

Mandria FRF si a lui Mircea Sandu, Arena Nationala se afla intr-o forma deplorabila cu numai cateva zile inaintea Supercupei Romaniei. Lipsa de interes a autoritatilor si proasta manageriere a locatiei au dus la aspectul dezolant al gazonului arenei si nu numai.

Aceasta minunata constructie ce a costat umpic peste 200 de milioane de euro poate sa iasa din circuitul mare al fotbalului intern si international daca nu se intervine urgent si profesionist.

Mircea Sandu a fost cel care a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce la inceputul saptamanii nu a fost lasat sa intre pe arena, acesta in cursul zilei de ieri a reusit sa viziteze interiorul constructiei a declarat : "Am intrat în stadion şi am văzut o femeie la centrul terenului, care avea în mână un furtunaş de un centrimetru diametru, întins 16 metri de la Peluza Sud. Am întrebat-o ce face cu el şi mi-a zis că repară iarba prin inundare. Este inadmisibil ca o investiţie de peste 160 de milioane de euro să ajungă în paragină după un an şi jumătate. Pe scările de la intrarea principală o să vedeţi că sunt cojiţi pereţii, mărăcini în afara stadionului..."

Chiar dacă primarul Sorin Oprescu îşi imagina că va face din Naţional Arena o afacere cu adevărat profitabilă, după modelul altor mari arene europene, realitatea a dovedit că lucrurile nu sunt atât de simple. Investitorii s-au ţinut departe de stadionul descris de străini ca o "plantaţie de cartofi" de la chiar primul meci, cel cu Franţa (0-0), şi nici nu sunt semne că situaţia s-ar schimba în viitorul apropiat. Mai mult, suprafeţele de joc vor fi în continuare blestemate. Dragoş Tănase, directorul de la Parcuri şi omul care are în grijă şi Naţional Arena, spune că gazonul va trebui în continuare schimbat de 4 sau 5 ori pe an: "Dumnealui a explicat că din cauza climatului, iarba nu poate rezista mai mult. În plus, stadionul ar fi fost construit greşit".

Sursa citată scrie că ancheta nu se va opri însă aici. Mai mulţi consilieri generali şi politicieni din PDL şi USL solicită Curţii de Conturi să verifice plăţile făcute pentru proiectul Naţional Arena, care în acest moment riscă să nu mai poată fi utilizat în cupele europene, după cum spune Mircea Sandu. Fapt pe care Primăria, bineînţeles, îl dezminte cu jumătate de gură: "Avem avize până în luna august şi am depus documente pentru noi acte".

Sursa : Prosport.

Dan Nistor ramane la Pandurii Tg. Jiu. Micutul fotbalist a semnat prelungirea de contract.

 

Dan Nistor si Bogdan Ungusan si-au prelungit contractele cu Pandurii Tg. Jiu. Site-ul oficial al echipei a mai anuntat ca pe langa cei doi care vor mai ramane in Gorj, Răzvan Stanca, Christou Paraskevas şi Enrico Da Silva au semnat si ei niste intelegeri.

Dan Nistor a semnat pentru inca trei sezoane pentru Panduri, iar Bogdan Ungusan pentru doi la ca si Razvan Stanca. Paraskevas a semnat tot pe doi ani, iar Erico Constantino Da Silva pe un an, cu o opţiune de prelungire pentru încă două sezoane.

Sursa: Mediafax ,  foto:evz



Antrenorul cainilor nu s-a razgandit. Andrei Cristea nu ramane la Dinamo.


Dinamo a facut un meci bun in prima intalnire amicala din Anglia. A invins modesta echipa Livingston cu scorul de 3 - 0, asta la cateva zile dupa ce Steaua a invins aceiasi scotienii cu 4 - 1.  Surpriza meciului a fost titularizarea lui Andrei Cristea, jucator care trebuie sa plece cat de curand din "groapa".

"Am început cu Andrei Cristea pentru că am înţeles că trebuie să-l vadă cineva. Nu m-am răzgândit în privinţa lui, nu rămâne la Dinamo" a declarat Gigi Multescu imediat dupa partida din Anglia.

Clubul din Stefan cel Mare i-a eliberat un document lui Andrei Cristea, prin care acesta este liber sa paraseasca gruparea dinamovista.

foto credits : ProSport

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ultimele din FOTBALUL INTERNATIONAL :

 
Toate drepturile rezervate ST Sport - Stiri Sportive, Sport Online. 2012 - 2013
Pentru o mai buna utilizare si navigare este recomandat sa folositi unul din urmatoarele browsere: FireFox 10 | Google Ghrome 17