Recente :

Rezultatele serii in Champions League si coeficientii UEFA.

miercuri, iulie 17, 2013


Steaua a adus aseara o victorie categorica in fata macedonenilor de la Skopje, Vardar. Marcand astfel un moment istoric pentru campioana Romaniei, Steaua fiind la victoria cu numarul 100 in cupele europene.


Odata cu debutul Stelei in UEFA Champions League, incep discutiile si interesul pentru coeficientii Romeniei UEFA. Coeficienti care stabilesc numarul de echipe care pot participa din acea tara. Romania se afla pe locul 17 in prezent, cu 20.882 de puncte, aflata cu putin in spatele Israelului, avand posibilitatea de a trimite 4 echipe in cupele europene. 3 se duc in calificarile pentru UEFA Europa League, iar 1 singura in calificarile pentru UEFA Champions League.

Locul 15 este un milestone foarte important de atins care nici nu este foarte departe. Daca reusim sa urcam pana pe locul 15, Romania va putea trimite 5 echipe in cupele europene, 3 in Europa si 2 in Champions League.

468 de puncte ne despart de locul 15, ocupat in prezent de Cehia.


Romania se bate cu tari ca Israelul, Danemarca si Cehia pentru a atinge numarul de puncte corespunzatoare trimiterii a 5 echipe in cupele europene.
In prezent, Romania este reprezentata de patru echipe in cupele europene, dar numai Steaua evolueaza in preliminariile Champions League.

Steaua are puterea sa aduca Romaniei un numar foarte important de puncte daca se califica si va juca in grupele Champions League. Prezenta Stelei in grupe ar adauga echipei 4 puncte bonus, iar asta ar aduce Romaniei 1 punct in clasamentul pe tari.

Nu numai Steaua poate contribui la clasarea Romaniei in acest top, si Pandurii mai au sansa de a dobandi puncte pentru echipa si pentru tara. De la Petrolul se asteapta deasemena, o dubla victorie cu modesta echipa din Insulele Feroe. In momentul aceste diferenta dintre Romania si Cehia este mai mica de 1 punct - 0.468



Astfel, depindem si de prestatiile celorlalte tari in cupele europene, iar cu cipriotii ne vom duela direct, prin mansa dubla dintre Astra si Omonia Nicosia.
In acest sezon, Danemarca pare dezavantajata de numarul mare de echipe la care se vor împarti punctele, în timp ce Israel şi Cehia spera la minimum trei reprezentante în grupele cupelor europene.

Romania are momentan 3 vitorii din patru posibile, Pandurii fiind singura echipa care a remizat cu Levadia Tallinn 0 - 0.



Iata si rezultatele serii trecute in turul II preliminar din calificarile contand pentru grupele UEFA Champions League : 



foto : rtv.net, digisport.ro, uefa.com

Aboneaza-te pentru a citi primul stirile! Introduceti adresa de mail aici:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Toate drepturile rezervate ST Sport - Stiri Sportive, Sport Online. 2012 - 2013
Pentru o mai buna utilizare si navigare este recomandat sa folositi unul din urmatoarele browsere: FireFox 10 | Google Ghrome 17