Recente :

SOC! Constructie de 200 de milioane de euro aflata in "paragina".

joi, iulie 04, 2013

Foto : Octav Ganea - Mediafax.

Mandria FRF si a lui Mircea Sandu, Arena Nationala se afla intr-o forma deplorabila cu numai cateva zile inaintea Supercupei Romaniei. Lipsa de interes a autoritatilor si proasta manageriere a locatiei au dus la aspectul dezolant al gazonului arenei si nu numai.

Aceasta minunata constructie ce a costat umpic peste 200 de milioane de euro poate sa iasa din circuitul mare al fotbalului intern si international daca nu se intervine urgent si profesionist.

Mircea Sandu a fost cel care a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce la inceputul saptamanii nu a fost lasat sa intre pe arena, acesta in cursul zilei de ieri a reusit sa viziteze interiorul constructiei a declarat : "Am intrat în stadion şi am văzut o femeie la centrul terenului, care avea în mână un furtunaş de un centrimetru diametru, întins 16 metri de la Peluza Sud. Am întrebat-o ce face cu el şi mi-a zis că repară iarba prin inundare. Este inadmisibil ca o investiţie de peste 160 de milioane de euro să ajungă în paragină după un an şi jumătate. Pe scările de la intrarea principală o să vedeţi că sunt cojiţi pereţii, mărăcini în afara stadionului..."

Chiar dacă primarul Sorin Oprescu îşi imagina că va face din Naţional Arena o afacere cu adevărat profitabilă, după modelul altor mari arene europene, realitatea a dovedit că lucrurile nu sunt atât de simple. Investitorii s-au ţinut departe de stadionul descris de străini ca o "plantaţie de cartofi" de la chiar primul meci, cel cu Franţa (0-0), şi nici nu sunt semne că situaţia s-ar schimba în viitorul apropiat. Mai mult, suprafeţele de joc vor fi în continuare blestemate. Dragoş Tănase, directorul de la Parcuri şi omul care are în grijă şi Naţional Arena, spune că gazonul va trebui în continuare schimbat de 4 sau 5 ori pe an: "Dumnealui a explicat că din cauza climatului, iarba nu poate rezista mai mult. În plus, stadionul ar fi fost construit greşit".

Sursa citată scrie că ancheta nu se va opri însă aici. Mai mulţi consilieri generali şi politicieni din PDL şi USL solicită Curţii de Conturi să verifice plăţile făcute pentru proiectul Naţional Arena, care în acest moment riscă să nu mai poată fi utilizat în cupele europene, după cum spune Mircea Sandu. Fapt pe care Primăria, bineînţeles, îl dezminte cu jumătate de gură: "Avem avize până în luna august şi am depus documente pentru noi acte".

Sursa : Prosport.

Aboneaza-te pentru a citi primul stirile! Introduceti adresa de mail aici:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Toate drepturile rezervate ST Sport - Stiri Sportive, Sport Online. 2012 - 2013
Pentru o mai buna utilizare si navigare este recomandat sa folositi unul din urmatoarele browsere: FireFox 10 | Google Ghrome 17