Recente :

Citeste stirile direct pe Facebook.

Asteapta ..5 Secunde Cancel

Ultimele din LIGA 1 :

Ultimele din TRANSFERURI :

CELE MAI CITITE ARTICOLE :

Rezultatele turului intai din UEL + Echipele care au trecut mai departe.

vineri, iulie 12, 2013


Rezultate UEFA Europa League - Turul intai preliminar + Echipele Calificate mai departe


Singura echipa romaneasca care a luat parte la turul intai preliminar a fost Astra Giurgiu. Aceasta s-a calificat mai departe, unde va intalni echipa Omonia Nicosia, din Cipru, invingand cu scorul de 2 - 0 (3 - 0 la general) pe echipa slovena NK Domzale.



 Marti :

 Mika (Armenia) - Rudar Pljevlja (Muntenegru) 1-1, în tur 0-1
 TPS Turku (Finlanda) - Jeunesse Esch (Luxemburg) 2-1, în tur 0-2
 Differdange (Luxemburg) - Laçi (Albania) 2-1, în tur 1-0



 Miercuri :

 Linfield FC (Irlanda de Nord) - IF Fuglafjordur (Insulele Feroe) 3-0, în tur 2-0



 Joi :

 FK Qarabag (Azerbaidjan) - FK Metalurg Skopje (Macedonia) 1-0, în tur 1-0
 FC Khazar Lankaran (Azerbaidjan) - Sliema Wanderers FC (Malta) 1-0, în tur 1-1
 Gefle IF (Suedia) - JK Trans Narva (Estonia ) 5-1, în tur 3-0
 FC Levadia Tallinn (Estonia) - Bala Town FC (Ţara Galilor) 3-1, în tur 0-1
 F91 Dudelange (Luxemburg) - FC Milsami Orhei (Moldova) 0-0, în tur 0-1
 FC Aktobe (Kazakhstan) - FC Gandzasar Kapan (Armenia) 2-1, în tur 2-1
 FC Pyunik (Armenia) - FK Teteks (Macedonia) 1-0, în tur 1-1
 FC Dinamo Minsk (Belarus) - FK Kruoja (Lituania) 5-0, în tur 3-0
 MSK Zilina (Slovacia) - FC Torpedo Kutaisi (Georgia) 3-3, în tur 3-0
  FC Irtysh Pavlodar (Kazakhstan) - PFC Levski Sofia (Bulgaria) 2-0, în tur 0-0
 FC Inter Turku (Finlanda) - (+) Víkingur (Insulele Feroe) 0-1, în tur 1-1
  FK Ventspils (Letonia) - AUK Broughton FC (Ţara Galilor) 0-0, în tur 1-1
  FK Mladost Podgorica (Muntenegru) - Videoton (Ungaria) 1-0, în tur 1-2
  FC Valletta (Malta) - SP La Fiorita (San Marino) 1-0, în tur 3-0
 FC Santa Coloma (Andorra) -  Breidablik (Islanda) 0-0, în tur 0-4
  FK Turnovo (Macedonia) - FK Suduva (Lituania) 2-2 (5-4 la loviturile de departajare), în tur 2-2
  Skonto Riga (Letonia) - FC Tiraspol (Moldova) 0-1 (4-2 la loviturile de departajare), în tur 1-0 Metalurgs Liepaja (Letonia) -  Prestatyn Town FC (Ţara Galilor) 1-2 (3-4 la loviturile de departajare), în tur 2-1
  HSK Zrinjski Mostar (Bosnia-Herţegovina) - UE Santa Coloma (Andorra) 1-0, în tur 3-1
 IFK Mariehamn (Finlanda) -  FC Inter Baku (Azerbaidjan) 0-2, în tur 1-1
  Rosenborg Trondheim (Norvegia) - Crusaders FC (Irlanda de Nord) 7-2, în tur 2-1
 FC Vaduz (Liechtenstein) -  FC Chikhura Sachkhere (Georgia) 1-1, în tur 0-0
  Malmo FF (Suedia) - Drogheda United (Irlanda) 2-0, în tur 0-0
 NK Celje (Slovenia) -  Tromso (Norvegia) 0-2, în tur 2-1
  FC Dacia Chişinău (Moldova) - KS Teuta (Albania) 2-0, în tur 3-1
  Botev Plovdiv (Bulgaria) - FC Astana (Kazakhstan) 5-0, în tur 1-0
  FK Kukesi (Albania) - FC Flora Tallinn (Estonia) 0-0, în tur 1-1
  Astra Giurgiu (România) - NK Domzale (Slovenia) 2-0, în tur 1-0
 HB Torshavn (Insulele Feroe) -  IBV Vestmannaeyjar (Islanda) 0-1, în tur 1-1
  Honved Budapesta (Ungaria) - FK Celik Niksici (Muntenegru) 9-0, în tur 4-1
  FK Vojvodina (Serbia) - Hibernians FC (Malta) 3-2, în tur 4-1
 Glentoran FC (Irlanda de Nord) -  KR Reykjavik (Islanda) 0-3, în tur 0-0
 Saint Patrick's Athletic FC (Irlanda) -  VMFD Zalgiris (Lituania) 1-2, în tur 2-2
 A.C. Libertas (San Marino) - FK Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) 1-2, în tur 0-1



Echipele care au numele ingrosat sunt cele care au purces in turul urmator, respectiv turul al II-lea preliminar din UEFA Europa League.

Petrolul in declin. Dupa infrangerea urata suferita in meciul pentru Supercupa Contra vrea sa demisioneze, jucatorii vor sa faca rascoala


Cosmarul de la Petrolul Ploiesti abia incepe. La mai putin de o saptamana pana la inceperea sezonului nou in Liga I, petrolistii sunt revoltati din cauza salariilor neplatite si rezultatelor slabe.




Probleme erau de ceva timp in tabara petrolista, banii pentru castigarea Cupei Romaniei abia ajunsesera in seara meciului din Supercupa contra Stelei, iar o mare parte din jucatori era furiosi pe conducerea clubului.

Punctul culminant a fost dupa slaba prestatiei din Supercupa.

Fiind neplatiti de mai multa vreme, sau avand parti mari din salariu neplatite, jucatorii gazari vor sa plece. Vestiarul este intr-un haos de nedescris,si colac peste pupaza, antrenorul Cosmin Contra spune ca si el ar vrea sa demisioneze.

"Cat e el de dracos, Contra nu mai reuseste să-i stapaneasca pe cei din lot si lucrurile au început sa scape de sub control. E indisciplina, greu mai poate fi repusa treaba pe picioare", declara apropiati ai Petrolului pentru Gazeta Sporturilor.

Aceiasi sursa sustine ca "capul rautatilor" din vestiarul petrolistilor ar fi Bornescu si Cristea, ei instingand la un soi de revolta de vestiar, pentru echipa din Ploiesti. Paradoxal, acesti jucatori sunt aceiasi de care conducerea clubului ar vrea sa scape, avand in vedere contractele lor destul de generoase si prestatiile acestora, cotate ca fiind slabe.

sursa foto : prosport.ro

Astra Giurgiu s-a calificat in turul II preliminar din UEL, unde va juca contra echipei Omonia Nicosia.

joi, iulie 11, 2013



Echipa antrenata de Isaila s-a calificat fara probleme, invingand in mansa a doua din primul tur preliminar UEL, disputat pe Arena Nationala, pe modesta echipa slovena NK Domzale, cu scorul de 2 - 0. (3 - 0  la general)


In prima repriza sloveni au jucat de la egal cu astralii din Giurgiu, iar ocaziile nu au lipsit de la nici o poarta. Chiar din minutul 5 jucatorii ai lui NK Domzale au inceput asaltul asupra portii lui Lung Jr, dar Gravic a avut un prea slab ca sa-l poata invinge pe portarul Astrei.

Tot portarul astral a fost eroul fazei din minutul 15 cand a aparat de doua ori , doua suturi foarte periculoase, din 10 metri si respectiv 17.

Fatai a ratat incredibil in minutul 28 la o pasa superba venita de la Enache, aflandu-se la 6 metri de poarta aparata de Vidmar, sutand peste.

Repriza a doua a adus cu ea un ritm de joc mai alert si o Astra Giurgiu mai hotarata si mai ofensiva. Astralii au inceput "tunurile" la poarta lui Vidmar din minutul 49, cand centrarea omniprezentului Enache a fost deviata de Dobrovoljc in propria poarta. Astra conducea cu 1 - 0.

Al doilea gol a venit in minutul 62 dintr-o faza facuta 99% de Constantin Budescu, care dupa ce a driblat 3 adversari si a centrat perfect in careul lui Domzale, pentru lovitura de cap al lui Bukari. Acesta din urma, a sutat sigur dupa ce in prima faza portarul ii respinsese lovitura de cap. Era 2 - 0 pentru Astra, iar slovenii nu mai aveau nici o sansa la calificare in turul II preliminar din UEL.

Meciul a devenit anost, nici una dintre echipe neputandu-se aduna ca sa puna presiune pe cealalta. Ocaziile au mai aparut, razlet, ce-i drept, Astra fiind aproape de 3 la 0 in minutul 87 cand Budescu si Fatai s-au jucat cu mingea in careul slovenilor.


Echipele :

Astra Giurgiu : Lung jr. - Matel, Youssef, Muresan, Junior Morais - Seto, Bukari (Ivanovski 78), Yahaya (Barboianu 72) - Enache (De Amorim 66), Fatai, Budescu. Antrenor: Daniel Isaila.

NK Domzale : Vidmar - Kous (Pihler 84), Skubici, Dobrovoljci, Janza - Bozovici, Stankovici, Majer (Pozeg 69) - G. Vuk (Parker 65), S. Vuk, Gabrici. Antrenor: Stevan Mojsilovici.


Brigada de arbitrii din acest meci a fost reprezentata de arbitrii ucrainieni, dupa cum urmeaza : Iaroslav Kozik (central), Oleksandr Voitiuk, Oleksandr Korniyko (asistenti) si Sergiy Berezka (rezerva).


Turul doi preliminar al Ligii Europa va "gazdui" pentru Astra Giurgiu o  intalnire cu  formaţia Omonia Nicosia din Cipru. Echipa din Liga I va juca acasa cu Omonia Nicosia (locul 3 în Cipru), pe 18 iulie, apoi în deplasare, la 25 iulie.

sursa foto : mediafax

Datorita unei suprize de proportii in UEL, Petrolul Ploiesti va juca contra echipei din Insulele Feroe - Vikingur


Surprinzator Vikingur a trecut in mansa dubla din primul tur preliminar UEFA Europa League de formatia, mult mai pregatita si cu mai multa experienta in UEL, Inter Turku din Finlanda.



In prima meci din mansa dublu a primului tur preliminar UEL, echipele Vikingur si Inter Turku au remizat cu scorul de 1 - 1, la Vikingur acasa, in Insulele Feroe.

Vikingur s-a impus la Turku, în mansa secunda a primului tur preliminar, prin golul înscris de Jacobsen, în minutul 78, din penalty.

Formatia finlandeza era prima favorita a acestui meci, insa a pierdut fiind neinspirata si fara a avea prea multe ocazii, astfel Vikingur o va intalni pe echipa Petrolul Ploiesti, intr-o mansa dubla.

Primul meci va avea loc pe terenul celor de la Petrolul, in data de 18 Iulie si va fi transmis in direct pe DigiSport 1. Returul din Insulele Feroe va alea loc pe 25 Iulie.

sursa foto : gsp.ro


Pandurii Targu Jiu o va intalni in turul II preliminar din UEL pe Levadia Tallinn.


Pandurii Tg Jiu si-a aflat primul adversal din parcursul, speram cat mai lung, lor in UEFA Europa League. Pandurii vor juca contra echipei estone Levadia Tallinn in deplasare pe data de 16 Iulie.


Levadia Tallinn a invins in mansa dubla contra galezilor de Bala Town. Desi in primul tur Levadia a pierdut in Tara Galilor cu 0 - 1 sec, s-a revansat fata de Bala Town, in Estonia, invingand clar cu 3 - 1.

Imediat dupa inceputul celei de-a doua reprize Levadia conducea cu un scor de neprezentare (3 - 0) , oaspetii marcand golul de onoare in minutul 89, prin Jones. Toate cele trei goluri ale estonienilor au fost marcate de Rimo Hunt. Un atacant foarte bun in varsta de 27 de ani,.

Mansa a doua a meciului Pandurii Tg. Jiu - Levadia Tallinn va avea loc in Romania pe 23 Iulie, aceasta partida va fi transmisa in direct pe DigiSport 1.

sursa foto : digisport.ro

Edison Cavani face cuplu cu Ibrahimović !



Unul dintre cele mai vehiculate nume in aceasta vara, Edison Cavani, a facut in sfarsit pasul si a parasit formatia napoletana pentru campioana Frantei.


Paris Saint Germain a semnat in sfarsit contractul cu atacantul uruguayan Edinson Cavani (26 de ani), jucator pentru care Napoli a încasat 63 de milioane de euro.

 Mutarea a fost anunțată astăzi de El Mundo Deportivo, dar și de ziare din Franta și Uruguay, fiind cea mai asteptata de cateva zile încoace, după declaratiile facute de oficialul demisionar Leonardo.


Mutarea a fost celebrata cu sampanie și îmbrătisari la sediul clubului, deoarece PSG are în sfârșit parte de atacul pe care patronii miliardari l-au visat de la preluarea clubului, în 2011.

 Zece milioane de euro va încasa golgheterul napoletan pe "Parc des Princes", unde a semnat pentru o perioadă de cinci ani, în care va avea parte de un parteneriat de vis cu suedezul Zlatan Ibrahimovic.

 Declarațiile antrenorului Laurent Blanc au fost cele care au pus pe jar presa din Hexagon, la începutul săptămânii: "Ibra și Cavani pot juca împreuna, sunt compatibili. Am mai spus-o, daca am putea să-l aducem ar fi ceva senzational. Ei se pot completa reciproc excelent".

 Cavani se va alătura noii sale echipe la începutul săptămânii viitoare, după ce PSG s-a luptat cu giganti europeni precum Real Madrid, Chelsea sau Manchester City pentru semnătura uruguayanului.

sursa : digisport

Deulofeu va juca în Premier League.


Bijuteria spaniola - Gerard Deulofeu -  care in sezonul precedent a evoluat la Barcelona B, are sansa acum sa dovedeasca ca desi e tanar, poate juca in fotbalul mare, astfel el ajungand in Premier League.



Dupa ce zvonistica la plasat pe tanar international la Liverpool sau Tottenham, va prezentam o stire concreta si clara. Deulofeu reusind intr-un final sa se tranfere la Everton, sub forma de imprumut pentru un sezon.


Avand in vedere ca Everton nu a fost singurul club care a negociat cu Barcelona pentru talentatul jucator, managerul celor de la Everton este in extaz : "Gerard este un diamant real al Spaniei, un baiat cu un talent incredibil si sunt fericit ca a ales Everton, pentru urmatorul pas al carierei sale" a spus Roberto Martinez.


Sezonul trecut, cand a jucat in a doua liga spaniola, la Barca B, Deulofeu a marcat 18 goluri in 33 de partide, reusind sa impresioneze pe toata lumea cu o tehnica perfecta si cu reale abilitati de adaptabilitate.


sursa foto : insidespanishfootball.com 

Primele declaratii ale lui Reghecampf dupa castigarea SuperCupei.


Multumit evident, dupa rezultatul foarte bun obtinut de echipa sa, Laurentiu Reghecampf vorbeste la conferinta de presa despre prestatia lui Nikolic, dar si a celorlalti jucatori din meciul castigat de Steaua contra Petrolului cu scorul de 3 - 0.


"Imi pare rau că nu am reusit mai multe goluri, avem de lucrat la finalizare. Totusi, jucătorii nostri sunt tineri, de mare valoare, ei trebuie să o califice pe Steaua în grupele Champions League. Nikolic este numărul 1, un jucator care munceste foarte mult, cel mai bine pregatit. Sunt multumit și de Tanase, recupereaza multe mingi si îsi pune în valoare tehnica. Piovaccari nu este înca pregătit, mai are nevoie de timp. Nu mai vreau niciun jucator, sunt mulțumit cu ceea ce avem, fotbalistii fac fată la obiectivele pe care ni le-am propus", a spus Laurentiu Reghecampf, in conferinta de presa de dupa meci.


"Petrolul este o echipă foarte buna, dar fundasul lor central a luat rosu pentru două prostii. Este foarte greu să joci împotriva Stelei în zece oameni. Am crezut că Bokila va ajunge la echipa, pentru a juca în Supercupa. Era un jucator foarte bun. Petrolul va avea insa un rol important în urmatorul campionat", a adaugat antrenorul.

sursa foto : ziuanews.ro

Steaua aduce acasa cel de-al 53-lea trofeu din istorie. A 6-a Supercupa a Romaniei in vitrina Stelei!


Administrand o victorie clara Petrolului,scor 3 - 0, Steaua Bucuresti a fost aseara premiata cu al  53-lea titlu din istorie,respectiv cu a 6-a Supercupa a Romaniei.




Steaua a facut un meci foarte bun inca de la inceput, reusind in prima repreiza 3 goluri superbe. Stefan Nikolic a deschis scorul in minutul 21 dupa o pasa geniala de la Tanase. Acesta din urma a reusit un dribling superb in partea stanga a careului si a pasat pentru sutul din alunecare al muntenegreanului.

Al doilea gol s-a lasat asteptat mai mult decat isi doreau suporterii ros-albastrii. La numai 10 minute dupa golul lui Nikolic, Yamisi Manasse a fost eliminat, primind un al doilea cartonas galben, la o intrare destul de urata asupra omniprezentului Nikolic. Ovidiu Hategan a dictat o lovitura de la 11 metri, pe care portarul petrolist a aparat-o din sutul capitanului Bourceanu. Petrolistii au ramas pe teren in 10 oameni. Golul a venit la numai cateva minute dupa ratarea capitanului stelist, cand tot acesta a centrat perfect dintr-o lovitura libera de pe dreapta, dandu-i ocazia lui Szukala sa inscrie un golazo, cu capul, de la 12 metri de poarta.

Scorul final al primei reprize si al partidei a fost stabilit in minutul 41 de Pintili, omul din umbra al Stelei, prin sutul din prima, al acestuia,care a trimis ghiulea,de la 16 metri, drept in poarta lui Pecanha.

A doua repriza a adus cu ea un ritm de joc mai domol, stelistii ne mai fortand golul cu numarul 4. Ocazii au fost, insa nimic amenintator la nici una dintre portile echipelor.

Acest meci contand pentru castigarea Supercupei Romaniei a adus cu el si debuturile noilor achizitii ale ros-albastrilor. Nicusor Stanciu (min. 58) si Federico Piovaccaari (min. 60). Atacantul italian, chiar beneficiand de o ocazie, care, il putea aduce mai repede in inima fanilor aflati pe stadion, cand in minutul 78 a ramas singur cu portarul, luandu-l la tinta pe acesta.

Evoluand cea mai mare parte a meciului in 10 oameni si cu trei absenti de baza, Petrolul nu a pus prea mari probleme Stelei, Tatarusanu facand foarte putin efort in aceasta partida.


ECHIPELE :

Steaua Bucuresti :  Tatarusanu - Georgievski (66 Prepelita), Szukala, Chiriches, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Gabriel Iancu (58 Stanciu), Cristi Tanase - Nikolic (60 Federico Piovaccari)

Petrolul Ploiesti : Pecanha - Achim, Manasse(eliminat in min 28), Neag (57 Romario), Guilherme - Mustivar (80 Cristescu), Hoban - Boudjemaa, Grozav, Adrian Cristea (57 Teixeira) - Hamza


sursa foto : Bogdan Iordache / MediaFax.

Super Steaua Bucuresti. 3 - 0 pentru "ros-albastrii" in primele 45 de minute.

miercuri, iulie 10, 2013



Steaua Bucuresti face senzatie pe Arena Nationala, conducand in Supercupa Romaniei pe echipa Petrolul Ploiesti  conducand la pauza cu impresionantul scor de  3  -   0  !!!


Nikolic, Szukala, si Pintilii sunt eroii ros-albastriilor inainte de pauza.


Nikolic a deschis scorul. Tănase a trecut pe stângă de Achim, a centrat la colţul lung, de unde Nikolic o reia în vinclu, din 6 metri dupa numai cateva minute penalty pentru Steaua. Latovlevici a centrat în gura porţii, Nikolic este împins de Manasse, care vede al doilea galben şi este eliminat. Bourceanu ratează lovitura de la 11 metri.

In Minutul 32 GOL STEAUA! Bourceanu a centrat din lovitură liberă la primul om, Szukala reia spectaculos cu capul de la 12 metri, la colţul lung, peste Pecanha.

Georgievski scoate pe 16 metri, Pintilii trimite o rachetă direct în vinclul de la colţul scurt :)

Pandurii Targu Jiu va juca primul meci din Europa League in deplasare.


Echipa de fotbal Pandurii Tg. Jiu va juca in deplasare primul meci din turul II preliminar UEL. Astfel a fost instiintata echipa din Tg.Jiu de forul UEFA, comunicat care a fost traimis astazi, 10 Iulie.

Desi in prima instanta, la tragerea la sorti, echipa Pandurii Tg. Jiu trebuia sa joace pe teren propriu,  UEFA a modificat acest aspect anuntand clubul ca daca adversara lor este Levadia Tallin, meciul se va juca in deplasare, la Tallin pe data de 16 Iulie.


Daca adversara va fi Bala Town,atunci pandurii din Targul Jiu vor juca pe data de 18 Iulie, tot in deplasare.

sursa foto : sportissimo22.blogspot.com

Primele declaratii ale lui Villa de pe Vicente Calderon.



David Villa, a trecut astazi cu brio peste vizita medicala si semnat un contract pe 3 ani cu Atletico Madrid.





"Sunt foarte fericit că încep o noua etapa, mai ales la Atletico Madrid care mi-a aratat toata această afectiune în ultimele zile.", a declarat atacantul in varsta de 31 de ani.

David Villa va debuta pentru madrileni in prima etapa a campionatului spaniol impotriva lui Rusescu, intr-un meci cu FC Sevilla.

"Nu pot fi altfel decat recunoscator, din prima pana în ultima zi m-au tratat cu respect şi afectiune. Le sunt recunoscător tuturor celor care mi-au dat sansa de a juca acesti trei ani la un club atat de mare ca Barcelona.", a adaugat cel mai bun marcator al nationalei Spaniole. (56 de reusite)

sursa foto : digisport.ro

Dupa plecarea lui Bokila, Steaua este marea favorita in Supercupa!


In aceasta seara Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti isi dau intalnire pe Arena Nationala, in meciul contand pentru trofeul Supercupa Romaniei. Meciul va incepe la ora 20:45 si va fi transmis in DIRECT pe ProTV si voyo.ro


Aceasta este a 15-a editie de Supercupa din Romania. Stelistii vin dupa o serie de amicale unde nu au fost invinsi, dar au cativa jucatori accidentati, dar Petrolul este si mai "ranit" dupa ce golgheterul lor, Jeremy Bokila (foto stanga)  a plecat de la Ploiesti fara sa anunte pe nimeni (Detalii)

Statistic, Steaua sta mult mai bine in partidele directe disputate de-a lungul istoriei impotriva petrolistilor, fiind neinvinsa de echipa "lupilor galbeni" din 1999. Pe atunci Petrolul a invins Steaua Bucuresti, chiar la ea acasa, in Ghencea cu scorul de 4 - 1.

Steaua a participat la 9 din cele 14 editii de Supercupa, disputate pana acum, si a castigat de 5 ori, fiind singura echipa din Romania care are atatea trofee de Supercupa in vitrina.

Petrolul a mai ajuns o singura data in meciul pentru Supercupa, pe care l-a pierdut cu 2 - 0 impotriva aceluiasi adversar ca si in aceasta seara. Se intampla in 1994 si sezonul acela de campionat seamana izbitor cu cel de acum. Steaua iesise campioana clara, iar Petrolul  castigase Cupa Romaniei.




Steaua Bucuresti - Primul 11 (posibil) : Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, N. Stanciu, Tanase - Mihai Costea (4-2-3-1)


Petrolul Ploiesti - Primul 11 (posibil) : Pecanha - Alcenat, Manasse, Neag, Guilherme - Mustivar, Hoban - Boudjemaa, Grozav, Adi Cristea - Hamza (4-2-3-1)




In afara de lipsa lui Bokila plecat din cantonamentul echipei, Cosmin Contra nu se poate baza nici pe serviciile lui Bornescu si Geraldo, ambii suspendati. Meciul va fi arbitrat la mijloc de Ovidiu Hategan (Detalii)



sursa foto : cotidianul.ro

Nominalizarile pentru cel mai bun jucator al sezonului. Germania 5 pretendenti, Spania 2, Anglia 2 si Franta 1.

marți, iulie 09, 2013


De 3 ani incoace (inclusiv a.c.) UEFA acorda premiul de cel mai bun jucator al sezonului. Un fel de balonul de aur dar la nivel mai mic, cu mai putin fast, insa  la fel de valoros pentru vitrina oricarui jucator, as spune eu.



In 6 August UEFA va anunta cei 3 jucatori care vor ajunge in "finala", iar de acolo jurnalistii din 53 de tari vor alege marele "campion". La celelalte editii UEFA a acordat trofeul lui Lionel Messi in anul 2011, iar in 2012 colegul lui Messi a primit si el aceasta distinctie. Este vorba de Andres Iniesta.

In lista de 10 nominalizati cea mai mare pondere o au jucatorii ce evolueaza la cluburile din Germania, urmati de cei de la cluburile din Spania si Anglia cu cate 2 reprezentanti, iar campionatul francez are si el o prezenta in aceasta selecta lista.

Lista nominalizarilor : Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben si Bastian Schweinsteiger, toti evoluand pentru regina europei - Bayern Munchen, apoi continuam cu Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Lionel Messi (FC Barcelona) si Robin van Persie (Manchester United), titreaza MediaFax.


Titlul si trofeul de cel mai bun jucator al sezonului va fi acordat de UEFA la 29 august, la Monte Carlo.


sursa foto : sport.ro

Steaua isi va prezenta noul echipament in meciul pentru Supercupa Romaniei.




Campioana de sezonul trecut, Steaua Bucuresti va imbraca de sezonul acesta un nou echipament produs de sponsorul lor Nike, binecunoscuta firma ce produce echipament si incaltaminte sportiva.

Steaua va purta prima data echipamentul cel nou, maine, in meciul pentru Supercupa Romaniei in compania echipei Petrolul Ploiesti, care are loc de la 20:45 pe Arena Nationala.



"Echipamentul pentru meciurile desfasurate pe teren propriu este produs din poliester reciclat de înalta calitate, lucru care reflecta angajamentul Nike de a produce echipament sportiv cu un impact scazut asupra mediului înconjurator. Fiecare echipament complet de joc a fost realizat prin reciclarea a 13 sticle din plastic. Acest proces de fabricatie reduce consumul de energie cu 30%, comparativ cu procesul traditional de productie a poliesterului, si ajuta la eforturile de protectie a mediului înconjurator. Din anul 2010 Nike a utilizat aproximativ 1,1 miliarde de sticle din plastic reciclate printr-o tehnologie speciala pentru a produce echipamente de joc de intalta performanta".

Mai usor cu 23%, mai rezistent cu 20%
"Noul echipament este realizat dintr-un material care asigura o greutate de numai 145 de grame, cu 23% mai uşor decat modelul precedent. Textura acestuia este cu 20% mai rezistenta si are o elasticitate îmbunătătita. Materialul integrează tehnologia Nike Dri-Fit, care asigură eliminarea transpiratiei de la nivelul pielii şi confortului termic al jucatorilor. Zonele de ventilatie au fost îmbunătatite cu ajutorul unor mici orificii realizate prin tehnologie laser pe partile laterale ale tricoului si in zona superioara a sortului. De asemenea, pe partea din spate a tricoului este poziţionat un panou de mesh. Aceste tehnologii asigură o ventilatie superioara în jurul corpului sportivilor si îmbunatatesc confortul acestora în timpul jocului".

"In acest sezon, echipamentul de joc are o croiala mai atletica si mai dinamica, ca urmare a faptului că Nike a adoptat un program inovator de scanare 3D a corpului catorva dintre cei mai importanti jucatori de fotbal pentru a realiza un design mult mai apropiat de forma corpului acestora. Noul echipament de joc va fi folosit în premiera la Supercupa Romaniei, care se va desfasura miercuri, 10 iulie 2013, pe Arena Naţionala".
*citat din comunicatul de presa Nike.


sursa : digisport

Internationalul de tineret Constantin Nica, este tranferat de Dinamo la Atalanta.


Fundasul dreapta al cainilor rosii este transferat la echipa italiana Atalanta Bergamo.



Potrivit site-ului calciomercato.it jucatorul dinamovist este transferat definitiv, dar nu se mai adauga nici un detaliu despre pret, perioada contractului etc.

Constantin Nica declara pentru DigiSport : "Nu ma asteptam sa ajung la Atalanta. Credeam ca o sa raman la Dinamo."

sursa foto : ilfovsport.ro

Viitorul Constanta remiza alba intr-un amical turcesc.


Viitorul Constanta a remizat cu o echipa modesta din Turcia. Partida s-a terminat sec cu 0 - 0, constantenii au jucat impotriva unei echipe de liga a doua din Turcia.


Echipa lui Gica Hagi a inceput meciul in formula : Buzbuchi - Bejan, Tiru, Putanu, Mihaescu - C. Herea, Benzar - Fl. Tanase, Mitrită, Vîna - Gavra. 

Au mai jucat: G. Serban, Balasa, Tarnovan, Emerson, Mitache, Hodorogea, Musca, R. Marin, I. Serban, Marinkovici şi Baluta.



Urmatorul meci al constănţenilor va avea loc miercuri, la ora 21:30, contra formatiei Genclerbirligi (clasata pe locul 11 in prima liga turca sezonul trecut).

sursa foto : mediafax / sursa : mediafax

Pepiniera AC Parma - CFR Cluj : al treilea transfer pentru feroviari.


Echipa patronata de Arpad Paszkany continua sa se intareasca pentru sezonul 2013 - 2014 din Italia. De la Parma mai exact.



De data aceasta este vorba de un brazilian, in varsta de 27 de ani, care vin in Cluj sub forma de imprumut de la echipa din Serie A. Denilson Martinho Gabionetta este proaspat achizitionat de cei de la Parma de la Crotone din Serie B. Sub-amercanul a marcat sezonul trecut pentru Crotone de 12 ori in liga secunda italiana, in 37 de partide jucate.

Denilson nu a apucat sa joace pentru Parma nici un meci, si vine direct in Liga 1 unde va evolua pentru feroviari. Acesta a mai jucat pentru Varese, Pisa, AlbinoLeffe, Crotone, Torino. Loveste mingea cu piciorul stang si poate juca in ambele benzi.

Sud-americanul este al treilea transfer pe care CFR Cluj il perfecteaza cu AC Parma. Goncalo Brandao si Nwankwo Obiora au ajuns si eu in vara aceasta la ceferisti din "curtea" Parmei.

sursa foto : zimbio.com

Petrolul in Supercupa fara Bokila. Congolezul "se muta" la rusi.


Atacantul in varsta de 24 de ani ar putea sa plece din Liga I chiar inainte de Supercupa Romaniei contra Stelei, care se joaca maine pe Arena Nationala.


Conform plaiestiulpatrianoastra.com, golgheterul Petrolului din sezonul trecut a postat un mesaj pe contul sau personal de Facebook acum cateva zile, mesaj care suna asa : "Va doresc tuturor colegilor, prietenilor si suporterilor petrolisti, toate cele bune si mult succes în Supercupa Romaniei. Va iubesc oameni buni din Ploiesti si va multumesc tuturor pentru sustinerea pe care mi-ati acordat-o! Mult succes baieti!"

Oferta vine de la FC Krasnodar si este de 1,7 milioane de euro, bani pe care conducerea petrolista i-ar fi acceptat, Bokila devenind astfel jucator in prima liga Rusa. Congolezul care a inscris 16 goluri sezonul trecut pentru Petrolul Ploiesti, ar avea la Krasnodar un salariu de 500.000 de euro / sezon. 20% din suma de transfer vor ajunge la belgienii de la Zulte Waregem, de unde "lupii galbeni" l-au cumpărat cu 350.000 de euro.


sursa foto : gsp.ro

Villa ramane in Spania. Barcelona l-a vandut la o rivala.


Unul dintre cei mai titrati jucatori de la Barcelona si-a gasit in sfarsit destinatie. Dupa ce in aceasta vara presa mondiala la atribuit multor echipe din diferite campionate se pare ca David Villa a ales tot La Liga, si va evolua pentru Atletico Madrid.




Transferul este putin ciudat, avand in vedere ca formatia cataluna avea oferte mult mai consistente pentru Villa din Premier League si Seria A. Barca l-a vandut la o rivala - Atletico Madrid pentru 5,1 milioane de euro si 50% dintr-un eventual transfer. De ce spun ca este ciudat? Pentru ca mai erau cel putin doua oferte concrete de la Tottenham si respectiv Fiorentina, care ofereau cu 4,5 milioane de euro mai mult decat Atletico in plus, Villa nu putea fi o arma contra fostei echipe.


Raspunsul vine din aceaiasi sursa : Catalunya Radio, care da ca si motiv "frica" lui David Villa care, jucand o viata în Primera nu era sigur ca s-ar fi putut adapta intr-un alt campionat.

Mutarea, pentru jucatorul in varsta de 31 de ani, intr-un alt campionat putea sa ii fie nefasta, iar daca acesta nu s-ar fi adaptat, netitlularizarea, in primul 11 al oricarei forte a Europei, ii putea pune probleme lui Villa la echipa nationala, pentru care isi doreste sa evolueze la sfarsit de cariera. Mai ales ca anul viitor este Campionatul Mondial.

Barcelona a tinut sa-l rasplateasca pe atacantul venit de la Valencia în 2010 si pentru cei trei ani petrecuti in blaugrana si i-a ascultat dorinta. L-a lasat sa plece pentru o sumă mai mică si la o rivala, doar pentru a-i arăta recunostinta.


Sursa foto : thesun.co.uk

Cristescu si Zamfir proprietari la FC Rapid.

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a anunţat că a semnat contractul de vanzare-cumparare cu actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, si a devenit noul proprietar al gruparii giulestene, împreuna cu asociatul sau, Adrian Zamfir.

Am semnat contractul cu George Copos, eu si Zamfir suntem proprietarii FC Rapid”, a declarat Cristescu la iesirea de la negocieri.
De la ora 15:00, Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir vor organiza o conferinta de presa în care vor prezenta contractul de cumparare al Rapidului, titreaza dolce-sport.ro

Ovidiu Hategan va fi la mijlocul terenului in Super Cupa Romaniei

luni, iulie 08, 2013

MediaFax titreaza ca arbitrul central al meciului din Super Cupa Romaniei dintre Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti, care are loc miercuri la ora 20:45 pe Arena Nationala, va fi Ovidiu Hategan.


Arbitrii de linii vor fi Octavian Sovre si Aurel Onita, iar rezerva lui Hategan va fi Kovacs Istvan.

Observatorul meciului a fost desemnat Cornel Sorescu.

Ovidiu Hategan a mai arbitrat semifinala Campionatului European de tineret dintre Italia si Olanda.

sursa : MediaFax

Citeste AICI tintarul campionatului. TOATE etapele din sezonul 2013-2014.

Sezonul 2013-2014 din Liga 1.

Campioana va debuta in noua editie de campionat pe teren propriu, cu Ceahlaul Piatra Neamt



Turul Campionatului:

Etapa 1:
 Corona Brasov - Otelul Galati
 U Cluj - Petrolul Ploiesti
 Pandurii - FC Brasov
 Sageata Navodari - Gaz Metan Medias
 ACS U Poli Timişoara - Dinamo
 FC Botosani - CFR Cluj
 FC Vaslui - Concordia/Rapid
 Viitorul Constanţa - Astra Giurgiu
 Steaua - Ceahlăul Piatra Neamt

Etapa 2:
 Otelul - U Cluj
 Petrolul - Pandurii
 FC Brasov - Sageata
 Gaz Metan - Botosani
 Dinamo - FC Vaslui
 CFR Cluj - ACS Poli Timişoara
 Rapid / Chiajna - Viitorul
 Astra Giurgiu - Steaua
 Ceahlaul - Corona

Etapa 3:
 Corona Brasov - Astra Giurgiu
 U Cluj - Ceahlaul
 Pandurii - Oţelul
 ACS Poli - Gaz Metan
 Botosani - Sageata
 Vaslui - CFR Cluj
 Viitorul - Dinamo
 Steaua - Rapid / Chiajna
 Petrolul - FC Brasov

Etapa 4:
 Sageata - ACS Poli
 Otelul - Petrolul
 FC Braşov - Botosani
 Gaz Metan - FC Vaslui
 Dinamo - Steaua
 CFR Cluj - Viitorul
 Rapid / Chiajna - Corona
 Astra - U Cluj
 Ceahlaul - Pandurii

Etapa 5:
 Corona - Dinamo
 U Cluj - Rapid / Chiajna
 Pandurii - Astra
 ACS Poli - Botosani
 Vaslui - Sageata
 Viitorul - Gaz Metan
 Steaua - CFR Cluj
 Otelul - FC Braşov
 Petrolul - Ceahlaul

Etapa 6:
 Sageata - Viitorul
 Botosani - Vaslui
 FC Brasov - ACS Poli
 Gaz Metan - Steaua
 Dinamo - U Cluj
 CFR Cluj - Corona
 Rapid / Chiajna - Pandurii
 Astra - Petrolul
 Ceahlaul - Otelul

Etapa 7:
 Corona - Gaz Metan
 U Cluj - CFR
 Pandurii - Dinamo
 Vaslui - ACS Poli
 Viitorul - FC Botosani
 Steaua - Sageata
 Otelul - Astra
 Petrolul - Rapid / Chiajna
 Ceahlaul - FC Brasov

Etapa 8:
 Sageata - Corona
 ACS Poli - Viitorul
 Botosani - Steaua
 FC Brasov - Vaslui
 Gaz Metan - U Cluj
 Dinamo - Petrolul
 CFR - Pandurii
 Rapid / Chiajna - Otelul
 Astra - Ceahlaul

Etapa 9:
 Corona - FC Botosani
 U Cluj - Sageata
 Pandurii - Gaz Metan
 Viitorul - FC Vaslui
 Steaua - ACS Poli
 Otelul - Dinamo
 Petrolul - CFR
 Astra - FC Braşov
 Ceahlaul - Rapid / Chiajna

Etapa 10:
 Sageata Navodari - Pandurii Târgu Jiu
 ACS Poli - Corona Braşov
 FC Botosani - U Cluj
 Vaslui - Steaua
 FC Brasov - Viitorul
 Gaz Metan - Petrolul
 Dinamo - Ceahlaul
 CFR - Otelul
 Rapid / Chiajna - Astra Giurgiu

Etapa 11:
 Corona - Vaslui
 U Cluj - ACS Poli
 Pandurii - Botosani
 Steaua - Viitorul
 Otelul - Gaz Metan
 Petrolul - Sageata
 Rapid / Chiajna - FC Brasov
 Astra - Dinamo
 Ceahlaul - CFR

Etapa 12:
 Sageata - Otelul
 ACS Poli - Pandurii
 Botosani - Petrolul
 FC Vaslui - U Cluj
 Viitorul - Corona
 FC Brasov - Steaua
 Gaz Metan - Ceahlaul
 Dinamo - Rapid / Chiajna
 CFR - Astra

Etapa 13:
 Corona - Steaua
 U Cluj - Viitorul
 Pandurii - Vaslui
 Oţelul - Botosani
 Petrolul - ACS Poli
 Dinamo - FC Braşov
 Rapid / Chiajna - CFR
 Astra - Gaz Metan
 Ceahlaul - Sageata

Etapa 14:
 Corona - FC Brasov
 Sageata - Astra
 ACS Poli - Otelul
 Botosani - Ceahlaul
 Vaslui - Petrolul
 Viitorul - Pandurii
 Steaua - U Cluj
 Gaz Metan - Rapid / Chiajna
 CFR - Dinamo

Etapa 15:
 U Cluj - Corona
 Pandurii - Steaua
 Otelul - Vaslui
 Petrolul - Viitorul
 FC Brasov - CFR
 Dinamo - Gaz Metan
 Rapid / Chiajna - Sageata
 Astra - Botosani
 Ceahlaul - ACS Poli

Etapa 16:
 Corona - Pandurii
 U Cluj - FC Brasov
 Sageata - Dinamo
 ACS Poli - Astra
 Botosani - Rapid / Chiajna
 Vaslui - Ceahlaul
 Viitorul - Otelul
 Steaua - Petrolul
 Gaz Metan - CFR

Etapa 17:
 Pandurii - U Cluj
 Otelul - Steaua
 Petrolul - Corona
 FC Brasov - Gaz Metan
 Dinamo - Botosani
 CFR - Sageata
 Rapid / Chiajna - ACS Poli
 Astra - Vaslui
 Ceahlaul - Viitorul

Etapa 18 :
Otelul Galati - Corona Brasov
Petrolul - U Cluj
FC Brasov - Pandurii
Gaz Metan Medias - Sageata
ACS Poli Timisoara - Dinamo
CFR Cluj - FC Botosani
 Rapid/Chiajna - Vaslui
Astra - Viitorul
Ceahlaul - Steaua

Etapa 19 :
U Cluj - Otelul
Pandurii - Petrolul
Sageata - FC Brasov
Botosani - Gaz Metan
Vaslui - Dinamo
ACS Poli Timisoara - CFR Cluj
Viitorul - Rapid/Chiajna
Steaua - Astra
Corona - Ceahlaul

Etapa 20 :
Astra - Corona
Ceahlaul - U Cluj
Otelul - Pandurii
Gaz Metan - ACS Poli Timisoara
Sageata - Botosani
CFR Cluj - Vaslui
Dinamo - Viitorul
Rapid/Chiajna - Steaua
FC Brasov - Petrolul

Etapa 21 :
ACS Poli Timisoara - Sageata
Petrolul - Otelul
Botosani - FC Brasov
Vaslui - Gaz Metan
Steaua - Dinamo
Viitorul - CFR Cluj
Corona - Rapid/Chiajna
U Cluj - Astra
Pandurii - Ceahlaul

Etapa 22 :
Dinamo - Corona
Rapid/Chiajna - U Cluj
Astra - Pandurii
Botosani - ACS Poli Timisoara
Sageata - Vaslui
Gaz Metan - Viitorul
CFR Cluj - Steaua
FC Brasov - Otelul
Ceahlaul - Petrolul

Etapa 23 :
Viitorul - Sageata
 Vaslui - Botosani
ACS Poli Timisoara - FC Brasov
Steaua - Gaz Metan
U Cluj - Dinamo
Corona - CFR Cluj
Pandurii - Rapid/Chiajna
Petrolul - Astra
Otelul - Ceahlaul

Etapa 24 :
Gaz Metan - Corona
CFR Cluj - U Cluj
 Dinamo - Pandurii
ACS Poli Timisoara - Vaslui
Botosani - Viitorul
Sageata - Steaua
Astra - Otelul
Rapid/Chiajna - Petrolul
 FC Brasov - Ceahlaul

Etapa 25 :
Corona - Sageata
Viitorul - ACS Poli Timisoara
Steaua - Botosani
Vaslui - Brasov
U Cluj - Gaz Metan
Petrolul - Dinamo
Pandurii - CFR Cluj
Otelul - Rapid/Chiajna
Ceahlaul - Astra

Etapa 26 :
FC Botosani - Corona
Sageata - U Cluj
Gaz Metan - Pandurii
FC Vaslui - Viitorul
Poli Timisoara - Steaua
Dinamo - Otelul
CFR Cluj - Petrolul
FC Brasov - Astra
Rapid/Chiajna - Ceahlaul

Etapa 27 :
Pandurii - Sageata
Corona - Poli Timisoara
U Cluj - FC Botosani
Steaua - FC Vaslui
Viitorul - FC Brasov
Petrolul - Gaz Metan
Ceahlaul - Dinamo
Otelul - CFR Cluj
Astra - Rapid/Chaijna

Etapa 28 :
Vaslui - Corona
ACS Poli - U Cluj
Botosani - Pandurii
Viitorul - Steaua
Gaz Metan - Otelul
Sageata - Petrolul
FC Brasov - Rapid / Chiajna
Dinamo - Astra
CFR - Ceahlaul

Etapa 29 :
Otelul - Sageata
Pandurii - ACS Poli
Petrolul - Botosani
U Cluj - FC Vaslui
Corona - Viitorul
Steaua - FC Brasov
Ceahlaul - Gaz Metan
Rapid / Chiajna - Dinamo
Astra - CFR

Etapa 30 :
Steaua - Corona
Viitorul - U Cluj
Vaslui - Pandurii
Botosani - Otelul
ACS Poli - Petrolul
FC Brasov - Dinamo
CFR - Rapid / Chiajna
Gaz Metan - Astra
Sageata - Ceahlaul

Etapa 31 :
FC Brasov - U Cluj
Astra - Sageata
Otelul - ACS Poli
Ceahlaul - Botosani
Petrolul - Vaslui
Pandurii - Viitorul
U Cluj - Steaua
Rapid / Chiajna - Gaz Metan
Dinamo - CFR

Etapa 32 :
Corona - U Cluj
Steaua - Pandurii
Vaslui - Otelul
Viitorul- Petrolul
CFR - FC Brasov
Gaz Metan - Dinamo
Sageata - Rapid / Chiajna
Botosani - Astra
ACS Poli - Ceahlaul

Etapa 33 :
Pandurii - Corona
FC Brasov - U Cluj
Dinamo - Sageata
Astra - ACS Poli
Rapid / Chiajna - Botosani
Ceahlaul - Vaslui
Otelul - Viitorul
Petrolul - Steaua
CFR - Gaz Metan

Etapa 34 :
U Cluj - Pandurii
Steaua - Otelul
Corona - Petrolul
Gaz Metan - FC Brasov
Botosani - Dinamo
Sageata - CFR
ACS Poli - Rapid / Chiajna
Vaslui - Astra
Viitorul - Ceahlaul


sursa foto : digisport.ro

Astazi se decide tintarul LIGII I. Mircea Sandu si compania decid programul complet al celor 34 de etape.

Pe 5 Iulie a fost determinata componenta sezonul 2013-2014 de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, iar astazi 8 Iulie dupa ora 10:00 se va determina calendarul celor 34 de etape ale LIGII I.



La acest inceput de campionat iau startul urmatoarele echipe :

Steaua Bucuresti, Pandurii, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Vaslui, Dinamo Bucuresti, FC Brasov, Gaz Metan Medias, Otelul Galati, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Viitorul Constanta, Ceahlaul Piatra Neamt, FC Botosani (nou promovata), Sageata Navodari (nou promovata), ACS Poli Timisoara (nou promovata), Corona Brasov (nou promovata) și castigatoarea barajului dintre Rapid Bucuresti si Concordia Chiajna.


Barajul Rapid - Chiajna se va disputa într-un singur meci, sambata 13 iulie, iar castigatoarea partidei va lua startul în editia 2013-2014 a LIGII I.

sursa foto : mediafax.ro




"Ros-Albastrii" si-au gasit golgheter in curtea proprie : "Am încredere în el, pentru că este un jucător care are toate calitățile pentru a-l înlocui pe Raul Rusescu."

duminică, iulie 07, 2013

MM Stoica managerul echipei din Ghencea a recunoscut in repetate randuri "defectele" pe care le are Steaua in atac.

Plecarea lui Raul Rusescu, si venirea unui singur atacant, Piovaccari, caruia ii mai trebuie timp sa se acomodeze cu colegii, Steaua are lacune serioase in avanposturi. MM a spus ca va mai aduce inca un atacant, dar dupa cum arata calendarul campioanei, acest transfer va fi perfectat spre finalul perioadei de transferuri.



Iata ce declara Stoica pentru Digisport : "Asa cum am spus mai devreme, cred ca mai trebuie sa aducem un jucator, asta daca în perioada următoare Gabi Iancu nu va face saltul. Am încredere în el, pentru că este un jucator care are toate calitatile pentru a-l înlocui pe Raul Rusescu. Este un jucător tanar, un fotbalist care marcheaza cu regularitate si care-si asumă si responsabilitatea de a suta."

"Intr-adevar, este crud, are doar 19 ani, dar demonstreaza deja ca-si poate schimba atitudinea. Ii place sa se antreneze si asta conteaza foarte mult, pentru ca la 185 de cm și la executiile pe care le are, Gabi Iancu trebuie să reprezinte o solutie pentru noi în viitorul foarte apropiat si, poate, în viitorul puțin mai îndepartat si pentru echipa nationala"


Intrebat in legatura cu jucatori care vor mai pleca de la Steaua, Mihai Stoica a replicat : "Nu pleaca nimeni. A fost o singura oferta concreta pentru Vlad Chiriches, dar aceasta a fost refuzata categoric! N-a plecat doar Rusescu de la Steaua, ci și Rocha, practic golgheterii echipei din sezonul trecut".

sursa foto : sport.ro

Cainii Rosii sunt de ras. Gigi Multescu si compania au remizat cu o echipa din a III-a liga scotiana.

Dinamo a terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, meciul amical impotriva lui Ayr United, echipa ce evolueaza in  liga III-a scotiana.



 A fost 1-0 pentru scotieni din minutul 59 cand Malcolm, l-a executat pe Manyur din careu, insa Dinamo a egalat dupa numai 7 minute, cand Fai a centrat, iar Pape Abdoulaye a înscris primul sau gol pentru "caini".


Dinamo a inceput cu : Manyur - Nica, Luchin, Durimel, A. Radu - Stratila, Boubacar, Hasanovici, Filip - An. Cristea, J. Thomas

Pe parcurs au mai intrat : Fai, Serban, Lazar, Pape Abdoulaye, Eliott, Vastag.

sursa foto : gsp.ro

Marius Alexe va juca in Seria A, la nou-promovata Sassuolo.

Dupa multe declaratii de suparare vizavi de conducerea din Stefan cel Mare, ale lui Alexe, cum ca nu se definitiveaza inca nimic si ca perioadele de pregatire se termina, atacantul isi vede luni visul cu ochii.


Marius Alexe va pleca spre nou promovata Sassuolo,in Seria A sub forma de imprumut,  titreaza ProSport.

Surse Prosport sustin ca, cele doua cluburi sunt deja puse de acord cu toate detaliile si negocierile, singurul lucru care lipseste este semnatura jucatorului. Conducerea dinamovistilor declara ca Marius Alexe nu va juca in aceasta seara in amicalul cu Ayr United, pentru ca maine trebuie sa ajunga in Italia pentru a parafa intelegerea.

"Alexe nu va prinde începutul campionatului la Dinamo. Are mai multe oferte, printre care şi una din Serie A. Sunt discuţii avansate cu Sassuolo. Şi Nica este dorit, dar nu pot să spun mai multe până nu se vor termina discuţiile" declara acum ceva timp Negoita.

Cateva cuvinte despre destinatia lui Marius Alexe :

Sassuolo a promovat din Serie B de pe prima pozitie, acumuland la finalul sezonului 85 de puncte, cu trei mai multe decat Verona.

Emanuele Terranova (26 de ani), Jasmin Kurtic (24 de ani), Simone Missiroli (27 de ani) şi Domenico Berardi (18 ani) se numara printre vedetele lui Sassuolo.

U.S. Sassuolo Calcio a fost fondată în 1922 şi joacă pe Stadio Alberto Braglia din Modena. Patronul micutei echipe este Giorgio Squinzi, iar antrenor este Eusebio Di Francesco.

sursa ProSport / foto gsp.ro

Reghecampf intr-o situatie URATA. 6 jucatori cu probleme medicale dupa meciul cu Sheffield.

Echipa lui Reghecampf are probleme seriose dupa ultimul amical al pregatirii din Anglia. Nu mai putin de 6 jucatori reclama probleme medicale si asteapta cu sufletul la gura raspunsul medicilor, daca pot sau nu s-a evolueze in meciul din Super Cupa Romaniei, contra Petrolului.



Tatarusanu s-a accidentat dupa numai 10 minute si a fost schimbat cu Nita, iar Adi Popa, Rapa, Szukala, Gardos si Radut au suferit si ei accidentari pe parcursul meciului, avand nevoie de ingrijiri medicale.

Campioana Romaniei are acoperire pe toate posturile, si desi ghinionele se tin lant, antrenorul din Ghencea poata arunca in lupta un 11 complet. Singura nelamurire a "ros-albastrilor" este atacul, unde dupa accidentarea lui Adi Popa pot evolua Costea sau Nikolici.

Echipa folosita de Laurentiu Reghecampf in meciul cu Sheffield arata asa : Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tanase - Nikolici

Cum ar putea juca Steaua cu Petrolul:
Nita - Georgievski, Doru Bratu, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Iancu, Stanciu, Tanase - Nikolici, conform sport.ro

sursa foto : digi24.ro

Liga I formata din 12 echipe ? Care ar fi avantajele ideii promovate tot mai des de Mircea Sandu.

In ultima vreme Mircea Sandu a tot facut lobby ideii de a avea o Liga I formata doar din 12 echipe. Desi toata lumea, inclusiv presedintele ligii de fotbal Dumitru Dragomir, a fost impotriva, iata ca aceasta idee are si avantaje. Avantaje financiare desigur, dupa cum spunea si "Nasul", o liga alcatuita din 12 echipe s-ar plia mult mai bine pe economia din Romania si pe cluburile sportive nu foarte bogate din tara noastra.

Intr-o conferinta de presa sustinuta Sambata, Mircea Sandu a vorbit destul de mult despre idea lui si a si argumentat-o prin termeni financiari palpabili. Acesta, sustine ca bugetele echipelor din prima liga romaneasca ar putea ajunge chiar si la 20 de milioane de euro, suma exorbitanta avand in vedere ca la ora actuala  majoritatea cluburilor mari din Liga 1 nu au bugete care sa depaseasca 10 milioane de euro.


ProSport a calculat cati bani ar incasa cluburile din Liga 1 daca s-ar pune in practica idei lui Mircea Sandu, iar noi am facut o poza explicativa care arata suma de bani primita sezonul trecut, din drepturile TV, de echipele din prima liga, in functie de clasarea fiecareia.



Daca aceeasi bani s-ar împărţi la 12 echipe, fiecare club ar încasa cu aproximativ 800.000 de euro mai mult. Campioana ar primi în jur de 4 milioane de euro, bani care înseamnă cam două treimi din bugetul unei echipe care se bate la titlu in Romania. Totusi, pana la 20 de milioane de euro, suma avansata de Mircea Sandu, mai e mult.


Preşedintele FRF crede insa ca 12 echipe în Liga I ar atrage un interes mai mare din partea suporterilor si sponsorilor, deci mai multi bani din bilete, marketing şi publicitate. In plus, echipele care merg în cupele europene isi pot rotunji veniturile cu bonusurile oferite de UEFA.

Declaratiile Nasului : "Gazonul de pe Arena Nationala trebuie schimbat", "Vom cere ajutor la UEFA"

Mircea Sandu a discutat sambata in conferinta de presa de dupa Comitetul Executiv, problema stringenta a gazonului de pe Arena Nationala.


"Am cazut de acord pe un calendar de schimbare a întregii suprafete de joc în luna August, între 15 şi 26. Vine Supercupa, joacă Astra, Steaua joacă pe 16, apoi turul trei, play-off-ul, care se joaca undeva la finalul lui August".

"Vom face o cerere la UEFA ca sa joace returul la finalul lui August, pentru că turul s-ar suprapune cu schimbarea gazonului. Nu stiu a cata oara este, dar atat timp cât nu luam instrumentele de intretinere şi nu dam unei firme specializate, care are stiinta necesara, nu vom avea gazon, pentru că nu este un gazon ca la ALPAB" a declarat Sandu.

Iata aici programul celor doua echipa care vor evolua pe Arena Nationala meciurile din cupele europene :

Steaua Bucuresti (UEFA Champions League) :

16 iulie, Steaua - Vardar
24 iulie, Vardar - Steaua
30/31 iulie, tur III preliminar
6/7 iulie, tur III preliminar
20/21 august, play-off
27/28 august, play-off

Astra Giurgiu (UEFA Europa League) :

4 iulie, Domzale - Astra 0-1
11 iulie, Astra - Domzale 18 iulie, tur II preliminar
25 iulie, tur II preliminar
1 august, tur III preliminar
8 august, tur III preliminar 2
2 august, play-off
29 august, play-off

Sursa foto : ziuaveche.ro

Refuzul lui Cristi Chivu - "N-au bani pentru salariul lui"

Inter Milano este hotarata sa rezilieze contractul fundasului roman care in mod normal expira in 2014, si care are si o optiune de prelungire pe inca un sezon.



Insa, Cristi Chivu nu vrea sa renunute la generosul contract de care are parte la Inter, si este hotarat sa ramana la Milan pana cand acesta expira. Acum 2 zile va anuntam ca o echipa din Europa il doreste pe roman. Este vorba despre Panathinaikos Atena, echipa care are nevoie neaparata de un fundas dreapta de valoare.

Grecii doreau astfel sa isi asigure un post deficitar, dar sa dea si o mare lovitura de imagine, mutare care insa  nu are sorti de izbanda.

Victor Becali, agentul lui Chivu, a declarat pentru presa italiana, contrazicand astfel informatia publicata intai de Gazzetta dello Sport : "Nu stiu de unde apar asemenea ipoteze, dar Panathinaikos nu cred că are banii necesari pentru a aduce un jucător precum Chivu. El va ramane la Inter sa-si termine contractul, va garantez asta"

Cristi Chivu a castigat cu Inter Milano UEFA Champions League in anul 2010.

Sursa foto : fichajes.net

ACS Poli Timisoara si bugetul pentru LIGA I.

Timisoreni dupa promovare au ca obiectiv evitarea retrogradarii. Desi declaratiile oficialilor de la club sunt optimiste, Poli Timisoara sperand sa ocupe un loc in primele 10 pozitivi sezonul viitor, e clar ca pentru o asemenea performanta iti trebuie buget.


Clubul din Timisoara va beneficia de un buget de aproximativ 3 milioane de euro sezonul viitor, conform banatsport.ro



Nicolae Robu(foto), primarul Timisoarei declara ca a cerut suplimentarea bugetului dat de autoritati echipei : "Ne trebuie undeva între 3 si 4 milioane de euro pentru a rezista în Liga I. Eu voi propune marirea sumei alocate de Consiliul Local de la 4 la 6 milioane de lei, mai vin si banii din drepturi tv. Totusi, pentru a avea bugetul necesar, mai trebuie să ni se alature mai multi sponsori. S-au purtat deja discutii cu mai multa lume, avem semnale pozitive"


sursa foto : nicolaerobu.ro

FC Vaslui aduce un nou jucator strain.

Dupa ce ieri anuntam cum FC Vaslui a perfectat transferul unui mijlocas strain, Jakub Wilk, iata ca dupa 24 de ore moldovenii fac un nou transfer, tot al unui mijlocas.



Este vorba despre Anej Lovrecic in varsta de 26 de ani, care activeaza pe postul de mijlocas central si a venit in Moldova de la Olimpia Ljubljana, ajungand la echipa vasluiana din postura de jucator liber de contract. Slovenul este un jucator tehnic si paseaza foarte bine in adancime, acesta a evoluat si in Serie A in sezonul 2007 - 2008,pentru Lecce, insa doar un singur meci ca titular. Cu fosta lui echipa, a bifat 153 de meciuri in campionatul intern in mare parte ca conducator de joc. A marcat 29 de goluri.

Anej Lovrecic(foto) este international de tineret cu sase selectii.

Gazeta Sporturilor titreaza ca imediat dupa oficializare, cei doi jucatori au venit in cantonamentul vasluienilor si ca deja acestia se antreneaza sub comanda lui "Iliesta" in Austria.

Desi Adrian Porumboiu anuntase ca nu mai investete in FC Vaslui, clubul ramane activ pe piata transferurilor, aducand deja 4 jucatori straini de referinta, si chiar ratand cateva transferuri ochite de stuff-ul de la Vaslui,printre care si pe cel al lui Piovaccari.

In afara de Wilk si Lovrecic, vasluienii i-au mai adus in această vara pe portughezul Nuno Viveiros si pe Fabian Himcinschi, dar si alte mutari sunt asteptate pana la startul sezonului.

Sursa foto : fieldoo.com

CFR Cluj ramane neinvinsa in turul de pregatire.

sâmbătă, iulie 06, 2013

Campioana Scotiei a fost invinsa de echipa feroviara intr-un amical din Austria. Fiind echipa romaneasca cu cele mai "serioase" amicale, CFR Cluj reuseste sa faca fata adversarelor sale, deloc neglijabile si sa ramana neinvinsa in acest tur de pregatire din Austria sub comanda lui Mircea Rednic.



Ardelenii au reusit sa invinga Celtic Glasgow cu scorul de 2 - 1, echipa care va juca in UEFA Champions League.

Inca din minutul 9 al partidei amicale, feroviarii au reusit sa deschida scorul prin Florin Costea, care înscrisese de doua ori si cu Burghausen. Putea fi 2-0 inaintea pauzei, insa portarul Forster a intervenit excelent la sutul lui Rui Pedro (37). Echipa din Cluj si-a marit avantajul, ducand scorul la 2 - 0 prin Kapetanos in minutul 65.

Scorul final a fost 2 - 1 după ce portarul Minca a ratat mingea la o centrare a scotienilor și Samaras a avut de indeplinit o simpla formalitate.

Acesta a fost cel de-al cincilea meci amical al echipei lui Mircea Rednic, după victoriile cu Burghausen, Volga si Maccabi Haifa si egalul cu Dinamo Tbilisi. Ultimul meci inainte de revenirea în tara va fi marti, 9 iulie, cu Viktoria Plzen.

Mircea Rednic a trimis in teren primul 11 alcatuit din :  Felgueiras - Velayos, Cadu, Piccolo, Edimar - Deac, Obiora, Djokovic, Florin Costea - Rui Pedro, Tade.

Cu schimbarile dupa pauza, echipa clujeana arata asa : Felgueiras - Velayos, Piccolo, Rada, Camora - Hora, Muniru, Djokovic, Florin Costea - Kapetanos, Batin. Pe parcurs au mai intrat Nicoara, Minca si Sepsi.

Sursa foto : sport.mesagerulneamt.ro 

Steaua incheie perioada de pregatire cu un egal.

Steaua a facut, in ultimul meci de pregatire din Anglia, o remiza cu Sheffield Wednesday , 1 - 1. Golul stelistilor a fost marcat  de Adi Popa in minutul 19 cu un cross din interiorul careului advers. Englezii au marcat prin Taylor, care a lovit cu capul, dupa o lovitura libera executata foarte bine, in minutul 69.



Echipa de start a Stelei: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Cr. Tănase - Nikolic
Rezerve: Niță - Râpă, D. Bratu, Gardoș, M. Costea, Prepeliță, Pârvulescu, Răduț, G. Iancu, Piovaccari

Un turneu de pregatire cu rezultate modeste pentru campioana Romaniei, care a invins doua echipe din ligile inferioare ale Angliei si Scotiei (4 - 1 cu Livingston, 2 - 0 cu Notts County), in care Reghecampf a incercat mai multe tactici si combinatii intre jucatori.

Marele absent pe teren a fost vedeta Chiriches, care nu a fost titular in nici una dintre cele trei meciuri amicale disputate de Steaua pe St George's Park.

In meciul cu  Sheffield Wednesday Piovaccari a fost modest trimitand un singur sut pe poarta adversarilor.

Campioana are mari probleme avand in vedere ca acest ultim meci a adus nu mai putin de 4 accidentari : Tatarusanu, Szukala, Adi Popa si Rapa.

Roș-albaștrii vor debuta în viitorul sezon miercurea viitoare, când este programată Supercupa cu Petrolul (20:45, pe Arena Națională).

Manchester United ramane in bussiness cu Barcelona. Ce transfer de marca au perfectat "diavolii"

Oficialii celor doua echipe au stat la masa negocierilor in repetate randuri in aceasta vara. Se pare ca ce isi doreste una , are cealalta si invers.

Barcelona a facut in trecutul recent o super oferta "diavolilor", stire pe care v-o ofeream intr-un articol zilele trecute. Ei bine, iata ca a venit momentul ca Manchester United sa vrea ceva din "curtea" catalunilor. Insa, comparativ cu Barca, care a ramas cu propunerea incerta, United a perfectat astazi un transfer destul de important, "furandu-i" echipei de pe Camp No, un mijlocas foarte valoros.



Este vorba despre Thiago Alcantara, jucator cu care United a semnat pe cinci sezoane. Acesta va juca in mijlocul terenului, chiar in spatele golghetarului Van Persie, englezii sperand ca noua achizitie sa fie omul de baza al paselor in careu.

Alcantara si-a negociat contractul la sange in aceasta vara cu Barcelona, astfel incat clauza de reziliere de 90 de milioane de euro, a scazut la "doar" 18. In felul acesta United a platit mult mai putin pentru mijlocasul spaniol, decat ar fi facut-o sezonul trecut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ultimele din FOTBALUL INTERNATIONAL :

 
Toate drepturile rezervate ST Sport - Stiri Sportive, Sport Online. 2012 - 2013
Pentru o mai buna utilizare si navigare este recomandat sa folositi unul din urmatoarele browsere: FireFox 10 | Google Ghrome 17