Recente :

Liga I formata din 12 echipe ? Care ar fi avantajele ideii promovate tot mai des de Mircea Sandu.

duminică, iulie 07, 2013

In ultima vreme Mircea Sandu a tot facut lobby ideii de a avea o Liga I formata doar din 12 echipe. Desi toata lumea, inclusiv presedintele ligii de fotbal Dumitru Dragomir, a fost impotriva, iata ca aceasta idee are si avantaje. Avantaje financiare desigur, dupa cum spunea si "Nasul", o liga alcatuita din 12 echipe s-ar plia mult mai bine pe economia din Romania si pe cluburile sportive nu foarte bogate din tara noastra.

Intr-o conferinta de presa sustinuta Sambata, Mircea Sandu a vorbit destul de mult despre idea lui si a si argumentat-o prin termeni financiari palpabili. Acesta, sustine ca bugetele echipelor din prima liga romaneasca ar putea ajunge chiar si la 20 de milioane de euro, suma exorbitanta avand in vedere ca la ora actuala  majoritatea cluburilor mari din Liga 1 nu au bugete care sa depaseasca 10 milioane de euro.


ProSport a calculat cati bani ar incasa cluburile din Liga 1 daca s-ar pune in practica idei lui Mircea Sandu, iar noi am facut o poza explicativa care arata suma de bani primita sezonul trecut, din drepturile TV, de echipele din prima liga, in functie de clasarea fiecareia.



Daca aceeasi bani s-ar împărţi la 12 echipe, fiecare club ar încasa cu aproximativ 800.000 de euro mai mult. Campioana ar primi în jur de 4 milioane de euro, bani care înseamnă cam două treimi din bugetul unei echipe care se bate la titlu in Romania. Totusi, pana la 20 de milioane de euro, suma avansata de Mircea Sandu, mai e mult.


Preşedintele FRF crede insa ca 12 echipe în Liga I ar atrage un interes mai mare din partea suporterilor si sponsorilor, deci mai multi bani din bilete, marketing şi publicitate. In plus, echipele care merg în cupele europene isi pot rotunji veniturile cu bonusurile oferite de UEFA.

Aboneaza-te pentru a citi primul stirile! Introduceti adresa de mail aici:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Toate drepturile rezervate ST Sport - Stiri Sportive, Sport Online. 2012 - 2013
Pentru o mai buna utilizare si navigare este recomandat sa folositi unul din urmatoarele browsere: FireFox 10 | Google Ghrome 17